Trucuri macOS Mojave: Cum ștergi aplicațiile recente din dock

Trucuri macOS Mojave: Cum ștergi aplicațiile recente din dock

În macOS Mojave, Apple a continuat migrarea unor opțiuni de pe iOS pe Mac. Printre ele se numără o secțiune de aplicații recente în dock pe care s-ar putea să-ți dorești să o elimini. 

Folosesc un Mac de mulți ani și am foarte multe aplicații în dock. Despre multe dintre ele am scris în trecut, altele îmi fac viața mai ușoară, pur și simplu. Asta înseamnă că, pentru a-mi găzdui toate icoanele, dock-ul s-a mărit foarte mult și a ajuns să ocupe întregul spațiu dintre marginile ecranului. Dacă mai introduc un program nou în Dock, toate celelalte icoane devin mai mici și mai dificil de deslușit. Acesta a fost motivul principal pentru care nu am fost de acord cu introducerea programelor recente odată cu actualizarea la macOS Mojave.

Deși s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară respectiva secțiune de programe pe care le accesezi des, pentru că le găsești mai ușor pe viitor, există și posibilitatea să ocupe spațiu inutil. Depinde stilul tău de utilizare al Mac-ului. Având în vedere că secțiunea cu pricina a fost introdusă implicit în Mojave, ar fi bine să știi cum o dezactivezi.

Dacă te deranjează programele recente din Dock introduse odată cu noul macOS, trebuie să intri în System Preferences din bara de aplicații. Dacă nu-l găsești, fă click pe lupă în dreapta sus și tastează System. Alege primul rezultat. Din noua fereastră, de pe prima linie de opțiuni, fă clic pe Dock. La baza, vei vedea că este bifat ”Show recent applications in Dock” (Afișează aplicațiile recent în dock). După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, pentru a-ți rezolva problema, trebuie să debifezi acea secțiune. Modificările se aplică în timp real și, după câteva momente, problema ta cu spațiul ocupat inutil în dock cu niște icoane pe care s-ar putea să le ai deja acolo, se va rezolva.

macos Mojave aplicatii recente