Lovitură pentru Digi: a înregistrat primul eșec în obținerea licenței 5G

Lovitură pentru Digi: a înregistrat primul eșec în obținerea licenței 5G

Dacă aveai impresia că grupul Digi | RCS-RDS vrea să aibă o parte din piața 5G doar în România, te înșeli. Recent, compania a vrut și în Ungaria să joace în liga noului standard. Totuși, oferta pentru licența 5G i-a fost respinsă.

În vara lui 2019, grupul Digi | RCS-RDS și-a anunțat planurile pentru 5G în România. A început din București și-a promis acoperire pentru alte câteva orașe. Grupul telecom a aplicat pentru o licență de 5G și în Ungaria. Totuși, dosarul i-a fost respins.

Astfel, Digi | RCS-RDS nu poate participa la licitația pentru frecvențe 5G în țara vecină. Operatorul a spus însă că va contesta decizia Autorității Maghiare pentru Media și Telecomunicații (NMHH).

„În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condițiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziții și fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete și analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile și controversate pe care NMHH le-a adoptat în relația cu societățile din cadrul grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitații pentru radiofrecvențe. Societatea va contesta această hotărâre, cu toate mijloacele aflate la dispoziția sa, conform legislației maghiare și europene. Grupul rămâne hotărât să continue punerea în practică a proiectelor sale pe această piață, în folosul clienților săi.”
Digi | RCS-RDS după ce i-a fost respins dosarul pentru 5G

Grupul Digi | RCS-RDS a anunțat pentru România un abonament impresionant pentru 5G

Digi | RCS-RDS a început dezvoltarea rețelei 5G din București. Sunt însă pe listă Constanța, Oradea, Cluj, Iași, Timișoara și alte câteva. În septembrie ar trebui să fie instalate stații în Brașov, Timișoara, Craiova, Sibiu, Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov. Operatorul utilizează echipamente de la principalii furnizori de tehnologie, cum ar fi Ericsson, Huawei și Nokia.

După anunțul inițial, compania și-a prezentat abonamentul Optim Nelimitat într-o versiune actualizată. Astfel, abonații Digi Mobil 5G beneficiază de avantaje suplimentare.

Date mobile în rețeaua 5G de până la 80 GB / lună (față de 50 GB / lună în prezent) la viteză normală. Apoi, odată atins pragul pentru traficul de date, abonații vor putea continua să acceseze datele mobile la viteze de download și upload superioare celor actuale (până la 256 Kbps și, respectiv, 128 Kbps), indiferent de rețea – 3G, 4G sau 5G – sau de tipul de abonament.

Citește și:
Sursa: Profit.ro
Etichete: