Lipsa Apple TV+ în România îți arată că în lumea bună încă nu contăm

Lipsa Apple TV+ în România îți arată că în lumea bună încă nu contăm

Pentru multă vreme, când spuneai Apple te gândeai imediat la iPhone sau la iPad. De acum, îl vei asocia și cu filme, seriale sau programe în care apar actori dintre cei mai buni. Apple TV+ s-a lansat oficial pe 1 noiembrie. România nu-i pe lista țărilor în care a debutat, deși sunt peste 100 de state. Republica Moldova, de exemplu, e.

Pentru multă vreme, zona de streaming video a fost dominată de gigantul Netflix. Încet-încet, însă, și-au făcut apariția și alți jucători mari, iar Netflix a început să se teamă, pe bună dreptate, de competitorii săi.

Apple TV+ s-a lansat deja, luna aceasta vine și Disney+, iar anul viitor HBO își adună toate platformele existente sub umbrela HBO Max. Dar hai să vezi, deocamdată, ce oferă americanii de la Apple.

Apple TV+, pariul de miliarde al lui Tim Cook

Apple TV+ e serviciul de streaming video pentru care Tim Cook susține că a cheltuit 6 miliarde de dolari numai pe conținut propriu. Americanii vin cu o ofertă generoasă pe partea de seriale, filme și documentare și au semnat contracte cu nume mari de la Hollywood.

Promite conținut exclusiv cu vedete precum Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, Jon M. Chu și multe altele.

Apple TV+ s-a lansat în peste 100 de țări într-o perioadă în care Apple caută să nu mai depindă atât de mult de încasările din telefoane și alte dispozitive. S-a extins în zona ceasurilor inteligente, a brățărilor care monitorizează sănătatea și a decis acum să între și pe zona de streaming video. Apple vrea să revoluționeze industria, așa cum a făcut-o și cu lansarea primului iPhone. Sunt 1,4 miliarde de oameni în toată lumea care folosesc produsele Apple. Și pe care Tim Cook mizează să-i aducă pe platforma Apple TV+.

Ce oferă Apple TV+

Apple mizează pe „The Morning Show”, un serial care aduce laolaltă nume mari de la Hollywood precum Reese Witherspoon, Steve Carell și Jennifer Aniston. Apple va lucra și cu regizori precum Steven Spielberg pentru partea de conținut original, dar a semnat și un contract pe mai mulți ani cu Oprah Winfrey, vedeta TV din SUA care nu prea mai are nevoie de nicio prezentare.

Americanii îți spun și ce trebuie să faci ca să ai acces la Apple TV+. Abonamentul costă cinci dolari pe lună.

Conținutul publicat de Apple nu conține reclame, evident, iar calitatea e una dintre cele mai bune, susține compania. Conținutul e construit în jurul HDR/Dolby Vision 4K, iar majoritatea titlurilor au și sunet Dolby Atmos. Pe iPhone, iPad, iPod touch și Mac poți chiar să descarci episoade sau filme pe care să le vizionezi offline.

Abonamentul Apple TV+ include acces pentru până la șase membri ai familiei. La Netflix, de exemplu, ai doar cinci dispozitive pe care tu sau prietenii tăi se pot uita în același timp.  Fiecare membru al familiei poate viziona cu propriul ID Apple pe dispozitivul personal, fără să partajezi contul sau parola.

Citește și: