27 mai 2019 | 17:45

Lenovo prezintă primul laptop care va avea conectivitate 5G

ACTUALITATE
Lenovo prezintă primul laptop care va avea conectivitate 5G

Nu numai smartphone-urile vor beneficia de 5G, ci și laptopurile. Lenovo a intrat în parteneriat cu Qualcomm pentru primul laptop cu 5G.

Laptopul Project Limitless de la Lenovo nu are un procesor de la Intel sau AMD, ci folosește Snapdragon 8cx, procesorul Qualcomm, bazat pe arhitectură ARM, dar și modemul Snapdraon X55 5G.

Laptopul Project Limitless nu arată diferit de alte computere Lenovo. Este un notebook 2 în 1 cu un ecran cu margini mici, cu o tastatură și cu un touchpad standard. Nu stă bine la conectivitate și are doar două porturi USB-C și o mufă de căști.

Totuși, nu asta este important. Ceea ce este cu adevărat important este performanța oferită de un laptop Windows cu un procesor ARM. Până acum, astfel de produse nu se comparau cu laptopuri Windows cu procesoare Intel sau AMD. Cum se descurcă Snapdragon 8cx? Nu știm. Nici Lenovo, nici Qualcomm nu au vrut să dezvăluie date specifice despre performanța produsului.

Laptopurile vor avea conectivitate 5G din 2020

„PC-urile Lenovo construite pe platforma Snapdragon 8cx 5G vor avea o lantență foarte mică, o performanță remarcabilă, o viață a bateriei mare și conectivitate 5G, care va revoluționa modul în care lucrăm și cum ne jucăm”, a spus Johnson Jia, vicepreședinte al PC Business Group al Lenovo.

Ar trebui să ne așteptăm ca autonomia bateriei să se întindă pe zile, nu pe ore și să beneficiem de viteze de descărcare foarte mari, datorită conectivității 5G.

Și alți producători pari interesați de laptopuri Windows cu procesoare de smartphone-uri. HP Envy x2 este un 2 în 1 ce vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 835 cu o frecvență de bază de 2,2 GHz și cu opt nuclee. Samsung a mers în aceeași direcție cu Galaxy Book 2. Vom vedea dacă și alții se vor alătura acestui trend.

LaptopulLenovo  a fost anunțat la Computex în Taipei, dar nu va fi disponibil pentru consumatori decât abia în 2020. Nu știm care ar fi prețul sau o dată de lansare concretă.