Cine va îndrăzni să mănânce prima legumă crescută în spațiu?

Cine va îndrăzni să mănânce prima legumă crescută în spațiu?

Chiar dacă știi sau nu de ele, astronauții desfășoară în spațiu tot felul de experimente, iar creșterea plantelor este unul dintre ele.

De la testarea adidașilor și până la demonstrarea rezistenței unor dispozitive, spațiul cosmic reprezintă un mediu propice pentru experimente. De altfel, Stația Spațială Internațională (ISS) este

De exemplu, NASA a lansat în iulie un experiment prin care încearcă să determine ce plante pot fi cultivate în spațiu. În acest sens, vrea să trimită o anumită specie de ardei spre Stația Spațială Internațională. Ardeii Española chile ar urma să fie primul tip de legumă cărnoasă crescută și recoltată la bordul ISS.

Dar, evident, experimentele mai dau și greș. Acesta ar fi primul lucru pe care primul om care va gusta o plantă cultivată în spațiul cosmic îl va lua în considerare. Problema e că nimeni nu va fi 100% sigur că planta respectivă va face rău sau nu.

Cine va mânca prima legumă crescută în spațiu?

Posibilitatea ca omul să poată cultiva și recolta legume din spațiul cosmic este extrem de mare. Oamenii de știință de pe Pământ au cercetat solul marțian pentru a determina ce ar putea crește acolo. Printre candidați, se numără și cartofii. Totuși, nu putem știi cu exactitate cât de diferit ar fi un cartof de pe Marte față de unul crescut pe Pământ.

De altfel, NASA a sponsorizat cercetări care încearcă să modifice genetic plantele înainte de a fi trimise în spațiu, pe Planeta Roșie. Speră să le poată face mai compatibile cu condițiile în care, în final, vor fi forțate să crească. Acest lucru are cu atât mai mult sens cu cât ambiția lui Elon Musk, de exdemplu, de a coloniza Marte prinde tot mai mult contur.

Numai că, nimeni nu știe cine va fi prima persoană care va gusta o astfel de legumă. Cu siguranță, cercetătorii vor efectua nenumărate teste pentru a se asigura că legumele recoltate sunt comestibile, înainte să permită mâncarea acestora.

Acest lucru ar fi similar cu ceea ce se întâmpla la începuturile umanității, când plantele descoperite în natură puteau fi testate doar prin încercarea directă. Nu știm care era pe atunci procesul de identificare al plantelor comestibile și probabil nu vom știi niciodată.

Astfel, va mai trebui să așteptăm până vom putea răspunde la întrebarea: Cine va îndrăzni să mănânce prima legumă crescută în spațiu?

Sursa: BGR
Etichete: