Acer te ajută să faci gaming pe AMD Ryzen, cu noile sale laptopuri

Acer te ajută să faci gaming pe AMD Ryzen, cu noile sale laptopuri

Dacă te-ai săturat de dominația Intel în piața globală de laptopuri, Acer îți oferă niște soluții foarte atractive construite în jurul celor mai noi procesoare AMD Ryzen.

Seriile de laptopuri Nitro și Swift de la Acer au câștigat câțiva membri noi în ultimele zile. Sub numele de Nitro 5 și Swift 3, te vei bucura de sisteme cu a doua generație de procesoare Ryzen Mobile de la AMD.

Ilustrat în imaginea de mai sus este noul Acer Nitro 5 de 15,6 inci care ascunde la interior un SoC AMD Ryzen 3750H quad core tactat la 2,3GHz cu un chipset grafic Raderon RX 560X pentru o performanță decentă în sesiuni de gaming. Acer Swift 3 din imaginea de mai jos se ascunde în spatele unui panou de 14 inci cu un procesor Ryzen 7 3700U tactat la 2,3GHz. Este vorba tot de un quad core, dar un pic mai lent. Pe partea de procesare video, are un GPU AMD Vega, pe care îl poți înlocui cu un Radeon RX 540X, dacă vrei să faci un pic de gaming.

Dincolo de procesoare, sistemele nu au suferit schimbări majore. Nitro 5 utilizează un panou Full HD 1080p, în timp ce răcerea se realizează prin sistemul proprietar CoolBoost. Laptopul Acer Swift 3 este dedicat amatorilor de muncă la birou care își doresc un grad sporit de flexibilitate. Pornind de la această premisă, micuțul are un ecran care se rabatează la 18 de grade. În plus, îl poți lăuda pentru grosimea de doar 1,8 centimetri în cel mai gros punct și greutatea totală de 1,45 kilograme.

În ceea ce privește restul configurației hardware, aceea va depinde în mare parte de bugetul pe care ți-ai propus să-l investești într-un nou sistem portabil. Particularitățile de disponibilitate nu au fost încă făcute publice, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până când vei putea să intri în posesia sa.

acer swift 3