13 iun. 2019 | 10:27

Laptopul unic în lume, expus la București, în premieră europeană

ACTUALITATE
Laptopul unic în lume, expus la București, în premieră europeană

Laptopurile și gadgeturile din filmele science fiction devin mai aproape de realitate. Un exemplu este acest laptop, expus în premieră la București.

ASUS ZenBook Pro Duo a fost expus la București, în premieră europeană, după ce a captat atenția globală prin faptul că vine cu două ecrane, în loc de unul singur. ScreenPad Plus  constă într-un ecran tactil secundar de 14 inci plasat de-a lungul întregii tastaturi, ce interacționează  cu ecranul principal 4K HDR OLED de 15,6 inci.

Acest display are o rată de contrast de 100.000 la 1 și o acoperire 100% a spectrului de culoare DCI-P3, utilizat de obicei în industria filmului.  Acest ecran secundar este unul LCD UHD.

Laptopul are la bază un procesor Intel, urcă până la i9 cu opt nuclee, generația 9-a, iar memoria RAM DDR4 poate ajunge până la 32 GB. Spațiu de stocare este asigurat de un SSD PCIe 3.0 și poate fi chiar și de 1 TB. Un asemenea laptop nu putea avea doar o placă video integrată, așa că ZenBook Pro Duo are o placă Nvidia GeForce RTX 2060.

Ideea din spatele acestui produs este aceea că acel ecran secundar te-ar putea ajuta să lucrezi mai bine și mai eficient. Cine ar vrea un asemenea laptop? Cei de la ASUS sunt de părere că persoanele din aceste trei categorii de grupuri: creatorii de conținut, programatorii și gamerii.

ASUS ZenBook Pro Duo, primul laptop cu două ecrane

Creatorii de conținut ar putea avea mai mult spațiu de lucru, fie că este un program de editare video sau de unul de creație grafică. Cei care desenează o pot face pe ecranul secundar folosind un stylus.

Programatorii ar putea folosi ZenBook Pro Duo pentru acele proiecte pline de cod unde ai nevoie de mult spațiu. Ei ar putea împărți ecranul în două și ar putea vedea efectele scrierii codului în timp real.

Gamerii ar putea folosi al doilea ecran pentru a obține mai multe informații din joc sau despre streamul pe care-l fac.

De reținut, mai există și o variantă numită ZenBook Duo cu procesor i7, placă video Nvidia MX250, un ecran principal de 14 inci FHD și un ecran secundar de 12,6 inci tot FHD.

Oricum ar fi, aceste laptopuri sunt pentru cei cu bani. ZenBook Duo are un preț de pornire de 5500 de lei, iar ZenBook Pro Duo costă de la 12.000 de lei în sus. Noile laptopuri vor fi disponibile în România la finalul lunii septembrie 2019.