27 dec. 2019 | 12:00

Efectul surprinzător al lansării The Witcher pe Netflix asupra jocului video

ACTUALITATE
Efectul surprinzător al lansării The Witcher pe Netflix asupra jocului video

The Witcher este cel mai ambițios pariu al Netflix, iar lansarea sa a avut un efect și asupra jocului video cu același nume.

Serialul Netflix a avut premiera pe 20 decembrie 2019. Este inspirat dintr-o serie de cărți scrisă de un autor polonez, care a fost sursă de inspirație și pentru o serie de jocuri video care a prins foarte bine la public.

Acum, odată cu lansarea noului serial, utilizatorii vor din ce în ce mai mult să joace și jocurile.

Una dintre cele mai ușoare modalități de verificare a acestui lucru pentru cei care preferă gamingul pe PC o reprezintă activitatea de pe Steam. În ultima săptămână, după lansarea serialului, cifrele pentru joc s-au îmbunătățit considerabil. Inițial, înainte de 20 decembrie, The Witcher 3 avea, în medie, aproximativ 15.000 de jucători concomitent. Acum, la șapte zile de la apariția sezonului întâi din serial, cifrele au ajuns la peste 60.000 de jucători. Statisticile pentru cei care se joacă pe Xbox și PlayStation sunt imposibil de colectat. Însă, cel mai probabil, a existat o creștere considerabilă și acolo.

The Witcher 3 crește în popularitate după lansarea serialului

În esență, serialul este este adaptat după seria de romane și nuvele scrisă de autorul polonez Andrzej Sapkowski, și nu după celebrele jocuri.

Apariția sezonului unu pe Netflix i-a împins pe mulți spre joc. Evident, unii deja aveau jocul și doar au reintrat în atmosferă. Totuși, cu siguranță există și mulți curioși care l-au încercat după ce au urmărit episoade din serial pe platformă.

Dezvoltatorii jocurilor au anunțat că va exista și o a patra parte, însă nu au oferit niciun detaliu în această privință. Până atunci, fanii francizei vor trebui să se mulțumească cu The Witcher 3 și noul serial de pe Netflix, cu Henry Cavill în rolul lui Geralt din Rivia. Toate cele opt episoade din sezonul întâi sunt deja disponibile pe Netflix.