30 aug. 2019 | 07:49

KFC introduce preparatele ”din pui” fără carne: unde le poți experimenta

ACTUALITATE
KFC introduce preparatele ”din pui” fără carne: unde le poți experimenta

KFC este unul dintre cele mai mari lanțuri de fast food de pe planetă, iar la cererea publicului și pentru protecția mediului, va renunța la carne pentru câteva dintre preparatele ”din pui”.

În urmă cu mai puțin de un an, anunțam intenția celor de la Burger King de a încheia un parteneriat cu Impossible Foods cu scopul de a introduce în meniu un burger fără carne adevărată. Acela este disponibil în mai multe locații de pe mapamond și, aparent, deși este creat dintr-o combinație bazată pe legume, gustul este surprinzător de autentic. KFC vrea să facă același lucru.

Din luna mai a acestui an, au apărut primele zvonuri referitoare la introducerea în oferta KFC a unor preparate pe bază de plante ce par să fie din carne. Există o cerere din ce în ce mai mare pentru astfel de produse alternative, în contextul în care, realizarea lor are un impact semnificativ mai mic asupra mediu, comparativ cu fermele de animale.

Anunțul pe marginea subiectului a fost făcut de către Kevin Hochman, președintele KFC pe Statele Unite ale Americii. Pentru materializarea sa, a fost încheiat un parteneriat cu Beyond Meat. Acestea sunt cele mai importante companii din lume care investesc sume fabuloase în dezvoltarea unor alternative la carne, Impossible Foods și Beyond Meat.

În prima fază, produsele ”din carne” pe bază de legume vor fi introduse într-o singură locație KFC din Atlanta. În funcție de cererea care va fi înregistrată în următoarele luni din partea clienților, se va decide disponibilitatea produselor la nivel național și, ulterior, global.

Pe lângă parteneriatul cu KFC care a început deja, Beyond Meat se află în discuții cu alte companii importante din domeniul francizelor globale, precum Subway, Del Taco și Dunkin`. Va fi interesant să vedem dacă oamenii vor ajunge să salveze planeta fără să-și dea seama prin achiziția unor produse faimoase fără carne.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele