Șase jocuri indie cu stiluri artistice unice pe care trebuie să le încerci

Șase jocuri indie cu stiluri artistice unice pe care trebuie să le încerci

Industria jocurilor video este una de miliarde de dolari, iar companiile au sute de angajați. În acest peisaj există și studiouri mici indie ce dezvoltă jocuri foarte bune cu resurse puține.

În ultimii ani, tot mai multe jocuri indie au început să apară la orizont datorită engine-urilor ieftine precum Unity sau Unreal Engine. În trecut, dezvoltarea unui motor grafic era o muncă titanică pe care nu toate companiile și-o permiteau să o facă. Acum există motoare de grafică pentru care poți cumpăra licență și le poți folosi să creezi propriile jocuri.

În prezent, oricine poate descărca și poate să se joace cu motorul grafic Unity, gratis. Dezvoltatorii trebuie să plătească un abonament odată ce trec de un anumit prag de venituri. Accesibilitatea crescută la astfel de engine-uri se vede și în numărul de jocuri apărute anual. În 2017 au apărut pe Steam aproape 8000 de jocuri, de două ori mai multe decât în 2016.

Mai jos regăsești câteva dintre cele mai interensante, mai experimentale jocuri indie create cu ajutorul motorului grafic Unity ce s-au lansat în ultimii ani:

1. Return of the Obra Dinn

Jucătorul trebuie să dezvălui misterul din jurul Obra Dinn, un vas fantomă pe care toți cei 60 de membrii ai echipajului au murit. Tu intri în rolul unui fel de agent de assigurări și trebuie să determini identitatea și cauza morții a fiecărui individ de pe aceea barcă. Faci asta cu ajutorul unui ceas maci care-ți permite să vezi momentul morții unui personaj.

Jocul a primit multe mențiuni și premii din partea criticilor anul acesta și-l poți cumpăra pentru 16,7 euro de pe Steam sau GOG.com.

2.  Cuphead 

Cuphead este un alt joc cu un stil grafic inedit. Acesta aduce aminte de stilul vizual al desenelor animate din anii 30. Jocul spune povestea lui Cuphead și Mugman, doi frați care și-au pierdut sufletul într-un meci de barbut. Jucătorii trebuie să-și plătească datoriile printr-o aventură greu de uitat.

Poți să cumperi jocul de pe Steam pentru 20 de euro.

3. Firewatch 

Firewatch este un joc aproape de sufletul meu deoarece ne prezintă o poveste emoțională într-un mod cât se poate de inedit: printr-o conversație.  Henry devine un fel de pădurar și slujba lui este să se asigure că totul este în regulă în zona pe care o păzește. Prin intermediul unor discuții cu Delilah afli puțin câte puțin cine este Henry și vezi cum relația dintre cei doi se întârește.

Jocul îl găsești pe Steam pentru 20 de euro.

4. Oxenfree 

În Oxenfree ai impresia că te plimbi printr-un tablou digital care spune o poveste. Oxenfree spune povestea unei adolescente și a fratelui ei ce se duc la o petrecere pe o insulă misterioasă. Au loc evenimente supranaturale și cei doi răămân pe insulă. Pe lângă un design special, jocul se laudă și cu un sistem moral de alegeri al personajelor complex. Și pe Oxenfree îl găsești pe Steam pentru 20 de euro.

5. Her Story

Her Story este un joc video atipic deoarece combină elemente de joc video cu clipuri video live-action. Acesta este un joc ce se desfășoarcă ca un serial polițist, iar rolul tău este să rezolvi misterul dispariției soțului lui Hannash Smith. Dacă ai visat vreodată să fii detectiv sau polițist atunci ar trebui să arunci un ochi peste joc pe care-l poți cumpăra pe Steam cu 6 euro.

6. Monument Valley 1 și 2

Acesta este un joc de tip puzzle care te trece prin multe iluzii optice și te provoacă să manipulezi mediul înconjurător pentru a rezolva puzzle-ul. Acesta a fost publicat inițial pe iOS apoi a apărut și pe Android. În 2017 a apărut și o continuare ce este disponibilă pe iOS și Android. Primul joc este 19 lei pe Android și 25 de lei te costă Monument Valley 2

Sursa: Quartz