Nu doar bărbaților le plac jocurile video. Câți dintre gameri sunt femei

Nu doar bărbaților le plac jocurile video. Câți dintre gameri sunt femei

Jocurile video sunt, de obicei, apanajul bărbaților, însă și femeile se joacă, iar acest studiu arată că sunt mai multe decât crezi.

Firma de cercetare Newzoo a făcut public un nou raport care arată că femeile se joacă jocuri video la fel de mult ca și bărbații. Se pare că aproape jumătate dintre gamerii din lume sunt de sex feminin. Așadar, cei de la Newzoo sunt de părere că peste un miliard de femei din întreaga lume își petrec timpul cu jocuri video.

În studiu gamerii au fost împărțiți în opt tipuri distincte, în funcție de preferințe și de cât timp dedică gamingului. Pentru a realiza acest studiu au fost utilizate date din 30 de piețe din întreaga lume.

Așadar, 46% dintre persoanele care se joacă sunt femei, adică mai mult de 1 miliard. Cel mai frecvent tip de gamer feminin este ceea ce Newzoo numește „time filler”, adică acele persoane care se joacă „ca să treacă timpul”. Cel mai des asta se întâmplă pe telefoane mobile. 36% dintre femei sunt incluse în acestă categorie, în timp ce doar 19% dintre bărbați intră în acestă categorie.

Câți dintre gameri cheltuiesc mulți bani pentru a avea cel mai nou hardware

17% dintre femei sunt considerare „cloud gamers”, adică fac parte din acel public care preferă jocuri de înaltă calitate, mai ales dacă sunt gratuite sau dacă sunt vândute la prețuri mici, și dau bani pe echipament hardware doar atunci când este nevoie. Acest grup de gameri sunt cei care vor beneficia cel mai mult de noul proiect al Google, Stadia sau de Project xCloud al lui Microsoft.

14% dintre femei sunt considerați „popcorn gamers”, cărora le place să se joace, dar preferă să se uite la alții cum fac asta pe Twitch sau YouTube. Femeile reprezintă 46% din acestă categorie.

Cei mai mulți dintre bărbați sunt „cloud gamers” (21%), apoii sunt cei de tip „time filler” (19%) și pe locul trei se află bărbații de tip „ultimate gamer”, cei care au o plăcere în a se juca, dar și în a deține jocuri video și-și dedică o perioadă de timp seminificativă acestui obicei. 15% dintre bărbați intră în acestă categorie și doar 9% dintre femei.

Femeile care sunt mai predispuse să intre la categoria „ultimate gamer” au vârste cuprinse între 26 și 30 de ani, iar cele mai predispuse pentru categoria de „time filler” sunt femeile între 51 și 65 de ani.

Citește și:
Sursa: Newzoo