Jocul video ce va fi folosit pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

Jocul video ce va fi folosit pentru reconstrucția catedralei Notre Dame
Sursa foto: Ubisoft
Florin Cașotă
Florin Cașotă
16:00 16.04.2019

Un incediu a distrus catedrala Notre Dame, iar președintele Franței a promis că acesta va fi reconstruită. Un joc video ar putea fi folosit pentru asta.

Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări în seara zilei de 15 aprilie. Pompierii au intervenit în mai puțin de 10 minute. În urma incendiului devastator, turla catedralei s-a prăbușit.

La scurt timp după incendiu, au apărut mai multe persoane care s-au declarat dispuse să ajute autoritățile franceze să reconstruiască monumentul istoric. Emmanuel Macron a promis că Notre Dame va fi reconstruită, însă acest proces nu este unul simplu și va dura ani de zile, dacă nu chiar decenii.

Francois-Henri Pinault este primul miliardar care sare să doneze bani pentru restaurarea Catedralei de la Notre Dame, după incendiul care a mistutit acoperișul și turla monumentului istoric.

Pentru ca monumentul istoric să poată fi reconstruit cât mai fidel se vor folosi hărți 3D foarte detaliate ale clădirii, atât din interior, cât și din exterior.

Cum un joc video ar putea ajuta la reconstrucția catedralei Notre Dame

Istoricul Andrew Tallon a folosit scannere cu laser pentru a crea un model fidel al catedralei. „Dacă scanul este realizat corect atunci acesta are o precizie de până la 5 milimetri”, a spus Tallon pentru National Geographic. Totuși, modelul lui Tallon nu este singurul care va fi folosit în acestă reconstrucție.

Catedrala Notre Dame a fost redată foarte fidel în jocul video Assassin’s Creed Unity, a cărui acțiune este setată în Paris. Astfel, imaginile din joc cu catedrala ar putea fi folosite în a ajuta autoritățile să reconstruiască. La recreerea catedralei în mediul virtual a participat artistul grafic Caroline Miousse, ce a declarat că a lucrat timp de doi ani la acest proiect pentru a se asigura că Notre Dame este redată fidel în joc.

„Miousse a petrecut ani de zile în a recrea fiecare detaliu al clădirii. S-a uitat peste zeci și sute de fotografii pentru a se asigura că reproducerea este una fidelă și că fiecare piatră este la locul ei”, se arată în The Verge în urma unui interviu cu Caroline Miousse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: MSN