Honda din anii ‘80, transformată în Tesla, l-ar face și pe Elon Musk gelos

O Honda Accord din anii ‘80 transformată în Tesla ar putea fi visul tău devenit realitate, dacă n-ai bani de o mașină electrică direct din fabrica lui Elon Musk.

Dacă nu-ți permiți o mașină Tesla, dar îți dorești una și nimic altceva, învață inginerie, fă-ți relații la distribuitori de piese Tesla și transformă orice mașină în autoturismul viselor tale. Dacă crezi că e imposibil te înșeli.

YouTuberul Jimmy Built a adunat mai multe părți componente de bază și piese de la Tesla Model S și Model X și a transformat o vechitură de Honda Accord din anii ‘80 într-un “hibrid” bizar care te va șoca, atunci când vei vedea cât de bine merge.

Jimmy a înlocuit motorul, transmisia, osiile, sistemul de evacuare etc. cu sistemul electric folosit pe modelele Tesla. La prima vedere, nu pare un rezultat pozitiv. Mașina arată de parcă s-ar face bucăți la prima apăsare pe pedala de accelerație. Unde mai pui că automobilul este foarte lăsat de spate. Parcă ar fi o hienă obosită de mușchi supradimensionați cu steroizi.

Doar bateria nu este specifică Tesla, dar nu contează, pentru Teslonda, cum a fost botezată mașina, accelerează ca o rachetă atunci când calci pedala până la podea.

Deși e o combinație periculoasă între o Tesla și o Honda din secolul trecut, mașina ajunge la 100 km/h în doar 2,7 secunde, timpi pe care producătorul nipon nu a crezut niciodată că i-ar putea obține…în anii ‘80, cel puțin.

Jimmy Built se gândește acum că ar putea să scoată chiar și timp mai scurți, de doar 2,5 secunde.

Între timp, Elon Musk promite că noua Tesla Roadster va fi cea mai tare mașină sport creată vreodată, care va putea ajunge la 100 km/h în doar 1,9 secunde. Cea de-a doua generație Tesla Roadster urmează să fie lansată pe piață abia în 2020 și ar putea fi, într-adevăr, cea mai bună mașină electrică, cu cea mai îndelungată autonomie de până acum – 1.000 de kilometri – la o singură încărcare și o viteză maximă de 400 km/h.

Sursa: Motherboard