Țara în care copiii nevaccinați nu au voie la școală

Țara în care copiii nevaccinați nu au voie la școală

Mulți copii nu sunt vaccinați de părinții lor din cauză că aceștia din urmă cred în conspirații toxice, dar o țară din Europa vrea să schimbe acest lucru.

Este vorba despre Italia, care le-a acordat părinților termen limită până pe 10 martie să își vaccineze copiii. Copiii care vin la școală fără să prezinte actele medicale care dovedesc că au fost vaccinați  sunt trimiși înapoi acasă. Cu alte cuvinte, copiii nevaccinații nu au voie să meargă la școală.

Astfel, copiii cu vârste până în șase ani nu au voie să meargă la creșă sau la grădiniță fără dovezile de vaccinare, pe când cei cu vârste cuprinse între șase și 16 ani au voie, tehnic vorbind, să meargă la școală – dar părinții lor riscă să plătească o amendă de 560 de dolari dacă nu îi vaccinează.

Întreaga situație a stârnit controverse în rândul locuitorilor din Italia. Aceștia din urmă și-au exprimat nemulțumirile cu privire la noile legi, în ciuda faptului că vaccinurile s-au dovedit a fi cea mai sigură metodă de a preveni boli în istoria umanității. Asta nu face decât să contribuie la problema pe care cei de la Organizația Mondială a Sănătății au declarat-o ca fiind cea mai mare amenințare la adresa sănătății publice – anume mișcarea anti-vaccinistă.

În septembrie 2018, aproximativ 1.000 de copii din Italia cu sisteme imunitare compromise (lucru care îi împiedică să primească un vaccin) au fost forțați să rămână acasă, din cauză că nu se știa dacă ceilalți colegi de clasă ai lor erau vaccinați sau nu. Într-o asemenea situație, așa-numita imunitate de turmă – care asigură împiedicarea răspândirii unei boli atunci când ratele de vaccinare sunt de cel puțin 95% – nu mai este valabilă. În Italia, acel procent de 95% nu este atins.

În 2015, datele de la Organizația Mondială a Sănătății arată că ratele pentru prima doză de vaccin erau de 85%, iar pentru a doua doză de 83%. În 2017, o lege nouă cu privire la obligativitatea vaccinurilor au crescut acele procente la 92%, respectiv la 86%. Chiar și așa, idealul de 95% încă nu a fost atins. În aceste condiții, implementarea noii legi este cât se poate de esențială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism