09 ian. 2019 | 09:19

Pentru că iPhone nu mai e la mare căutare, Apple ia măsuri

ACTUALITATE
Pentru că iPhone nu mai e la mare căutare, Apple ia măsuri

Noile telefoane iPhone nu mai sunt la fel de căutate ca alte modele, iar asta i-a convins pe cei de la Apple să ia măsuri.

În urmă cu câteva zile, CEO-ul companiei, Tim Cook, trimitea o scrisoare investitorilor, în care îi anunța că Apple va avea încasări mai mici cu 9 miliarde de dolari în primul trimestru din 2019. Acum, conform unor informații de la Nikkei Asian Review, pare că compania e gata să reducă cu 10% producția de noi iPhone-uri, în acest trimestru.

Informațiile arată că Apple le-a cerut furnizorilor să reducă producția pentru modelele noi încă de luna trecută, înainte să anunțe rezultatele financiare. Această mișcare se adaugă deja celei din noiembrie, iar astfel ajungem deja la a doua reducere a producției în doar câteva luni.

Oameni apropiați de Apple au declarat că noile cifre revizuite pentru iPhone-uri au fost scăzute la 40-43 de milioane de unități, de la 47-48 de milioane de unități, pentru trimestrul ianuarie-martie.

Anul trecut, Apple a vândut 52,21 milioane de iPhone-uri în perioada ianuarie-martie. Totuși, având în vedere ajustarea cifrelor și încetinirea vânzărilor, e clar că acest număr nu va mai fi atins și în 2019. Compania declara acum câteva luni că nu va mai publica cifrele de vânzări începând cu trimestrul 1 din 2019. Asta înseamnă că informații vor putea fi obținute doar din deducții vizavi de numărul de unități vândute.

Tim Cook a menționat în scrisoarea către investitori că cererea scăzută pentru iPhone în China este unul dintre motivele principale pentru care Apple a trebuit să își revizuiască estimările. Totuși, pot fi găsite și alte motive, cum ar fi faptul că noile telefoane nu reprezintă o schimbare semnificativă față de modelul X, de anul trecut, dar și că prețurile sunt deosebit de mari, iar asta îi face pe mulți să-și păstreze telefoanele mai vechi, dar încă bune.