Noile iPhone-uri ar putea aduce o schimbare cu adevărat utilă

Noile iPhone-uri ar putea aduce o schimbare cu adevărat utilă

Telefoanele iPhone din 2019 ar putea o aduce o schimbare cu adevărat importantă, care ar face viața mai ușoară tuturor utilizatorilor de astfel de telefoane.

Apple a ținut întotdeauna morțiș să-și creeze un ecosistem destul de închis pentru propriile dispozitive. Dacă ai doar produse ale producătorului, n-o să ai probleme, evident, dar când încerci să aduci și alte produse în acest ecosistem, lucrurile se complică.

Una dintre ”problemele” iPhone-urilor o reprezintă tocmai portul de încărcare și de conectare USB. Apple a decis să folosească un port propriu, celebrul Lightning, astfel că nu te poți bucura de universalitatea cablurilor micro-USB sau USB-C, pe care toate celelalte branduri de telefoane le folosesc.

Zvonuri din industrie arată că Apple ar avea de gând să facă o schimbare decisivă în 2019, iar asta ar presupune tranziția către tehnologia USB-C pentru portul de încărcare.

Astfel, noile telefoane ar urma pe calea deschisă de către noul iPad Pro, care a adoptat deja noul format pentru încărcare.

Veștile apar pe fondul zvonurilor despre lansarea unui nou iPod Touch. Player-ul ar trebui să primească un update, având în vedere că cea mai recentă variantă a acestuia a fost lansată în 2015. Deși are aproape patru ani, încă are un preț de 249 de dolari în Apple Store, pentru varianta de 32 GB.

Producătorul ar putea avea în vedere o variantă mai ieftină, entry-level, a iPod Touch, pentru a câștiga ulterior bani la capitolul servicii. Modelele Nano și Shuffle, foste playere entry level, au fost retrase din producție în 2017.

Evident, vorbim doar despre zvonuri în privința USB-C. În plus, n-ar fi prima oară când se vorbește despre faptul că Apple ar avea de gând să renunțe la portul Lightning. Dacă informația se va adeveri de data asta, ar fi un pas important pentru iPhone.

Citește și: