23 dec. 2019 | 12:33

iPhone 12 ar avea o tehnologie revoluționară pentru camera foto

ACTUALITATE
iPhone 12 ar avea o tehnologie revoluționară pentru camera foto

În ultimii ani, producători ca Apple și Samsung s-au concentrat foarte mult pe camerele foto din telefoane. Pentru iPhone 12, americanii pregătesc ceva special în cazul stabilizării. Tehnologia de acum ar putea fi preluată de la camerele foto profesionale.

Producători ca Olympus, Sony, Panasonic sau Nikon folosesc pe camerele foto un sistem de stabilizare prin mișcarea senzorului. Înainte aveau stabilizare în obiective, dar acest mecanism in-body permite un control mai bun. iPhone 12 ar beneficia de așa ceva, conform informațiilor neoficiale despre noul telefon Apple.

De ce iPhone 12 ar reprezenta un avans considerabil

Inițial, telefoanele n-au avut stabilizare optică a imaginii. Primele încercări au fost cu stabilizarea electronică, folosită și acum pe video de unele companii. Dacă iPhone 12 va trece la stabilizare pe senzor, înseamnă un avans considerabil în tehnologia foto de pe telefoane.

Stabilizarea optică pe senzor, și nu a obiectivului, presupun că poți obține o performanță mai ridicată – mai ales pe senzori mici, cum ar fi și în iPhone 12 -, dar și că poți crea poze cu rezoluție mult mai mare.

Samsung încearcă să aducă pe Galaxy S11 un senzor de 108 megapixeli. Nu va fi pentru poze de 108 MP, ci pentru calitate mai mare în situații cu lumină puțină. Dar cum obții rezoluție mai mare fără senzor mare? Ei bine, aici intră în schemă un senzor stabilizat, ca cel pe care l-ar avea iPhone 12.

Senzorul este mișcat automat de software stânga, dreapta, sus și jos și colectează, prin aceste mișcări, același cadru, dar de fiecare dată un pic mai mare. E ca și cum ai face mai multe poze din același loc, cu schimbări foarte mici între ele, apoi le-ai uni pe toate în Photoshop. La final, dat fiind volumul mai mare de informație, îți iese o poză și mai mare.

Încă nu e clar dacă iPhone 12 va avea așa ceva, sau dacă iPhone din 2021 va primi o așa tehnologie, dar e cert că ea există și nu mai durează mult până vine pe telefoane.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele