iPhone 11 Pro vs. o cameră cu 100 megapixeli: poate cea mai absurdă comparație?

iPhone 11 Pro vs. o cameră cu 100 megapixeli: poate cea mai absurdă comparație?

iPhone 11 Pro are 12 megapixeli pe toate cele trei camere. Fujifilm GFX 100 are 100 de megapixeli și un senzor care-i cât jumătate de iPhone. Dar Apple se laudă cu fotografie computațională, inteligență artificială și îmbunătățiri mari pe fotografie. Așa că un test se impunea, chiar dacă nu duce la vreo concluzie utilă.

Telefoanele au senzori mici, de unde și performanța destul de limitată când vine vorba de fotografie nocturnă. De cealaltă parte, camerele foto profesionale au rezoluție și definiție atât de ridicate, încât nu le poți compara cu un telefon. Totuși, de dragul comparație, cineva a pus un iPhone 11 Pro lângă o cameră Fujifilm format mediu de 100 megapixeli.

Rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare. iPhone 11 Pro se descurcă mai prost la tot, de la balans de alb la expunere și defocalizarea zonelor care nu-s relevante. Josh Rossi, cel care a făcut testul, a lucrat un pic în Photoshop pe fiecare cadru și extraordinar de mult pe ultimul, care ar trebui să fie un afiș de film.

iPhone 11 Pro va fi comparat cu tot ce se poate

Ca în fiecare an, Apple a lansat un telefon și a promis multe. Astfel, iPhone 11 Pro e în centrul atenției. Probabil că nu poate fi comparat cu Hubble, dar aici pe Pământ e posibil ca în următorul an să-l vedem în tot felul de comparații ca aceasta.

Nimeni nu se aștepta, desigur, ca iPhone să bată o cameră format mediu. Chiar și așa, e impresionant să vezi ce poți obține cu un telefon când te străduiești. Fotograful a explicat demersul lui.

„Am vrut să fac acest test de câțiva ani, dar tehnologia Apple încă nu era destul de bună. Încă o dată, am fost surprins de rezultate. Cred că iPhone poate livra o calitate a imaginii suficient de ridicată pentru afișe publicitare mari, social media și chiar în campanii publicitare importante.”
Josh Rossi

Nu strică să înveți și niște post-procesare, dacă tot te apuci de fotografie cu telefonul la nivel profesional.

Citește și: