iOS 13 te scapă de cea mai costisitoare problemă la iPhone

iOS 13 te scapă de cea mai costisitoare problemă la iPhone

Foarte mulți utilizatori de dispozitive Apple s-au plâns de abonamentele costisitoare la diverse aplicații pe care nu le pot dezactiva cu ușurință. iOS 13 vine însă cu o soluție.

Din ce în ce mai multe dintre aplicațiile pe care le instalezi pe smartphone sau tabletă sunt aparent gratuite. Această problemă există atât pe Android, cât și pe iPhone. Mulți dintre creatorii acelor programe fac bani din microtranzacții sau achiziții in-app. Mecanismul este foarte popular printre creatorii de jocuri. Din ce în ce mai multe aplicații funcționează însă pe bază de abonament, pentru ca dezvoltatorul din spate să aibă o sursă constantă de venit.

Problema majoră cu aplicațiile care implică plata unui abonament este derivată din faptul că, aproape, poți fi înșelat să te abonezi, iar procesul de dezabonare nu este unul foarte intuitiv. Mai mult decât atât, deși ai crede că ștergerea aplicației vine la pachet cu renunțarea la abonament, te înșeli amarnic.

În iOS 13 însă, Apple a găsit o cale de mijloc, pentru a-ți face viața de utilizator mai ușoară, fără să supere creatorii de aplicații. Ca urmare, în momentul în care vrei să dezinstalezi o aplicație care are în spate un abonament activ, vei primi o notificare pentru a-ți trage atenția asupra acestui detaliu.

După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, când ștergi un program la care ești abonat, poți opta pentru păstrarea abonamentului respectiv sau poți naviga în fereastra pentru administrarea abonamentelor active (Manage Subscriptions). Nu poți dezactiva abonamentul cu pricina cu o singură atingere, dar cu siguranță te ajută enorm acest mecanism pentru a nu te trezi cu costuri nejustificate pe card. Este posibil să ștergi aplicația și să vrei să păstrezi abonamentul (Keep), în cazul în care mai ai vreun iPhone sau iPad și folosești aceeași aplicație pe care o ștergi de pe unul dintre dispozitive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: