01 dec. 2019 | 15:09

Ion Țiriac îți explică de ce mașinile Tesla sunt atât de apreciate

ACTUALITATE
Ion Țiriac îți explică de ce mașinile Tesla sunt atât de apreciate
Mircea Popa / YouTube

Lui Ion Țiriac îi plac mașinile și acum crede că cele electrice vor fi foarte importante în viitor. Iar un model Tesla l-a făcut să le aprecieze și mai mult.

Pe 28 noiembrie, Ion Țiriac a prezentat, în România, două modele Porsche 911 Speedster introduse în Tiriac Collection. La acest eveniment de prezentare a vorbit un pic și despre mașini electrice, și despre Tesla. El susține că o mașină Tesla l-a făcut să accelereze până al 250 km/h. „Este înspăimântătoare” a fost concluzia lui.

„Am făcut o experiență acum un an, un an jumătate, cu Tesla, și am venit numai de la Snagov până în oraș. Este înspăimântătoare. Într-o sută de metri aveam, nu m-a văzut Miliţia, aveam 250 km pe oră şi pe urmă am frânat-o, pentru că n-am avut interesul să rămân fără carnet.”
Ion Țiriac despre capacitatea impresionantă a Tesla de-a fi și sportivă nu doar electrică

Tesla și-a făcut deja un renume, dar ce mașină electrică ar vrea Ion Țiriac?

Tesla e impresionant prin performanța ei și, pe alocuri, prin design. Dar Țiriac vrea mașini electrice de la alt producător. „Mă interesează în special o mașină pe care am văzut-o acum trei ani la campionatul mondial de hochei, finala care a fost în Germania, și este o Skoda”, a declarat acesta citat de ProMotor.

„[Modelul Skoda în cauză e] un SUV ceva mai mititel decât Volkswagen-urile care sunt acum. […] vine anul viitor cu o garanție de 500 de km. Ce înseamnă garanție de 500 de km? Înseamnă că te urci în ea, dar nu depășești acei 60-70 de km la oră”, a afirmat Ion Țiriac.

Cu Tesla, cu Skoda, dar și cu altele, Ion Țiriac susține că mașinile electrice vor avea o viață bună. Cel puțin dintr-un anumit punct de vedere. „Pe mine mă interesează enorm de mult mașina electrică. Din punct de vedere sportiv este mult mai performantă decât cea cu carburant”, a completat acesta.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele