Cele cinci modele de mașini din ultimii 50 de ani care au dus la Tesla Cybertruck

Noua mașină lansată de compania lui Elon Musk, Tesla Cybertruck, a stârnit tot felul de glume pe internet, în principal legate de designul său neobișnuit. Totuși, treubuie să știi că, pe cât de revoluționar ți-ar putea părea aspectul modelului, acesta nu este nici pe departe un concept nou.

Lansarea noului pickup electric de la Tesla a fost una extrem de controversată. Un moment important a fost testul de rezistență, în urma căruia geamurile mașinii s-au crăpat după ce au fost lovite cu o bilă metalică. Asta deși Elon Musk se lăudase că sticla este blindată și poate rezista și unor gloanțe de 9 mm.

Totuși, cel mai comentat aspect din cadrul lansării a fost aspectul în sine al noii Tesla Cybertruck. A născut o serie de glume și meme-uri despre designul mașinii, despre care mulți spun că este foarte neinspirat. Poți vedea o parte dintre glume aici.

Numai că Tesla pare să fi avut mai multe surse de inspirație pentru noua mașină, de la o serie de modele mai vechi. O spune și Robert Drilea, într-o postare pe Faecbook.

Cinci modele de mașini care au dus la crearea Tesla Cybertruck

Cei mai mulți utilizatori spun că mașina lui Elon Musk seamănă extrem de tare cu celebra mașină din filmul Total Recall.

O altă mașină care pare să fi servit drept sursă de inspirație pentru Tesla Cybertruck o reprezintă Citroen Karin, un concept din 1980.

De asemenea, și Aston Martin Bulldog din 1980 arată destul de similar cu modelul din 2019.

Aspectul noii Tesla Cybertruck nu e departe nici de Urbacar din anii ’70 a Brubaker Group.

De asemenea, mulți spun că mașina Tesla seamănă și cu United Nude Lo Res, un concept ceva mai nou, din zilele noastre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI