Iohannis și Dăncilă, lupta pentru Cotroceni: cum s-au comportat în campania pentru prezidențiale – FOTO/VIDEO 

Iohannis și Dăncilă, lupta pentru Cotroceni: cum s-au comportat în campania pentru prezidențiale - FOTO/VIDEO 

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei doi finaliști rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni. Duminică, 24 noiembrie, românii își vor alege președintele pentru următorii cinci ani. După o campanie plictisitoare înainte de turul întâi, au urmat alte două săptămâni în care candidații PNL și PSD au încercat să-și convingă electoratul că fiecare e mai potrivit să conducă România. Campania lor a fost total diferită. Fiecare a mizat pe propria strategie. Rezultatul îl vom afla duminică, dar, până atunci, hai să facem o scurtă recapitulare. Să vedem cu ce am rămas.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2019 a debutat pe 12 octombrie și s-a încheiat pe 8 noiembrie, cu două zile înainte de primul tur.  A fost o campanie plictisitoare din care n-am rămas cu multe. Iohannis era favorit clar pentru accederea în turul al doilea, iar bătălia reală se dădea pentru locul al doilea.

În seara de 10 noiembrie, am aflat și al doilea candidat pentru cursa prezidențială. Viorica Dăncilă a reușit să-l devanseze pe Dan Barna, candidatul USR, și se va bate, pe 24 noiembrie, cu Klaus Iohannis pentru fotoliul de președinte al României.

După primul tur, Viorica Dăncilă a cerut insistent o dezbatere față în față cu președintele Klaus Iohannis. Candidatul PNL n-a acceptat și și-a organizat propriul eveniment, alături de invitații său. În paralel, Viorica Dăncilă a procedat la fel.

Dincolo de declarațiile politice și de promisiunile de campanie, cel mai bine poți observa oamenii atunci când sunt în mijlocul oamenilor. Motiv pentru care ți-am pregătit o galerie foto/videoa cu principalele momente din campania celor doi finaliști la prezidențiale. Ca să înțelegi mai bine cu cine votezi duminică.

Cum s-a comportat Iohannis în campania pentru alegerile prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a evitat întâlnirile cu presa și, în afara a două momente (o conferință de presă și „dezbaterea” de la BCU), nu a stat de vorbă cu jurnaliștii. A participat doar la evenimentele de partid, în cadru organizat. S-a urcat pe scenă alături de staff-ul său de campanie și le-a vorbit doar alegătorilor PNL.

Iată câteva momente din campania lui Klaus Iohannis.

 

 

Poza pentru care Klaus Iohannis a fost acuzat că folosește sediul Administrației Prezidențiale pentru campanie electorală
Poza pentru care Klaus Iohannis a fost acuzat că folosește sediul Administrației Prezidențiale pentru campanie electorală

Au rămas, de asemenea, în atenția românilor și glumițele pe care șeful statului le-a încercat cu anumiți alegători, dar și marketingul pe care l-a făcut editurii care i-a publicat cărțile.

Cum s-a comportat Dăncilă în campania pentru alegerile prezidențiale

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a efectuat mai multe vizite prin țară, unde s-a întâlnit cu alegătorii. A jucat ping-pong pe tocuri în studioul TVR, s-a dat cu bicicleta pe autostradă și a lansat atacuri furibunde la adresa contracandidatului său.

După data de 10 noiembrie, candidata PSD a cerut insistent o dezbatere cu Klaus Iohannis, dar a fost refuzată. Au urmat mai multe fake news-uri din tabăra PSD pe care Dăncilă a susținut că nu și le asumă, dar nu le-a condamnat ferm public.

Spre finalul campaniei, Viorica Dăncilă a plusat și a acordat primul interviu alături de soțul său.

Și a jucat șah cu pensionarii.

Citește și: