Invențiile pe care le folosești zilnic, dar nu știai că sunt create de femei

Invențiile pe care le folosești zilnic, dar nu știai că sunt create de femei

În lume există o mulțime de invenții care ne-au făcut viața mult mai ușoară de-a lungul timpului și care au fost inventate de femei. Iată o listă cu cele mai celebre invenții create de femei.

Berea

Cu siguranță nici prin  cel mai mic gând nu ți-ar fi trecut că această băutură consumată la scară largă de bărbați, nu a fost creată chiar de un reprezentat de-al lor. Surpriză, femeile din Mesopotamia au fost primele care au produs și care au băut această licoare pe care noi azi o numim bere.

Ștergătorul de parbriz

Chiar dacă mulți dintre bărbați au impresia că femeile nu se pricep deloc la mașini, istoria pare să demonstreze altceva. Drept exemplu, ștergătorul de parbriz fără de care nu am drumul cu mașina în condiții nefavorabile de vreme, ar fi fost groaznic, a fost inventat de Mary Anderson în 1903.

Sistemul de energie solară

Doctorul de origine maghiară Maria Telkes este „responsabilă” pentru sistemul de transformare a energiei termice solare în energie electrică. Povestea acestui sistem a început în 1925, când ea s-a mutat în SU, pentru a lucra la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), la proiectul de cercetare al energie solare.

Seringa medicală

De-a lungul timpului femeile au încercat cu orice preț să demonstreze că pot fi mai bune decât bărbații, chiar și în domenii precum medicina. Astfel, una dintre marile minuni ale medicinii moderne, seringa medicală, a fost inventată de  Letitia Geer, în 1899.

Frigiderul electric modern

Oare cum ar fi fost viața noastră dacă Florence Parpart nu ar fi inventat frigiderul în 1914? Adică, gândește-te doar de câtă risipă alimentară ne-a scăpat această invenție. Să nu mai vorbim despre avantajul de a bea ceva rece în zilele caniculare de vară.

Pluta de salvare

Femeile sunt recunoscute pentru felul lor de-a fi super protectoare, așa că nu e de mirare că pluta de salvare a fost creată de o femeie. Numele acesteia este Maria Beasley care a rămas cu siguranță în istorie după ce a inventat pluta de salvare în 1882.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: