O piață importantă pentru Facebook ia în considerare interzicerea Libra

O piață importantă pentru Facebook ia în considerare interzicerea Libra

Facebook a anunțat Libra, propia criptomonedă, însă nu toată lumea este încântată, iar unii i-au în considerare interzicerea ei.

Guvernul indian ia în considerare posibilitatea interzicerii tranzacționării monedei Libra.

În aprilie 2018, toate entitățile reglementate de Banca Centrală de Rezervă din India au primit interdicția de a tranzacționa criptomonede, deși persoanele încă au voie să cumpere și să vândă bitcoin. Cu toate acestea, luna trecută a apărut un raport cum că guvernul indian lucrează la un proiect de lege care ar interzice utilizarea tuturor criptomonedelor, iar cei care nu respectă legea ar putea risca închisoarea.

„Designul monedei Facebook nu a fost explicat îndeajuns. Oricum ar fi, aceasta va fi o criptomonedă privată și nu este ceva cu care ne-am simți confortabil”, a declarat Subhash Garg, secretarul Afacerilor Economice din India.

Facebook a dezvăluit Libra, criptomoneda care va fi administrată de Libra Association, dar și un portofel electronic numit Calibra. Facebook lucrează alături de 27 de partenneri pentru Libra, companii precum PayPal, Visa, Vodafone, Uber sau Spotify. Fiecare dintre acești parteneri aduce milioane de dolari la masă pentru ca sistemul să funcționeze. Până în 2020, obiectivul este ca Libra Association să aibă 100 de membri.

Moneda se va lansa oficial în prima jumătatea a anului viitor, iar intenția este ca aceasta să fie folosită pentru achiziția de produse sau servicii, dar mai ales pentru transferuri de bani dincolo de granițe, fără comisioane.

Libra ar putea fi folosită pe toate platformele Facebook, însă dacă India, a treia economie a Asiei, interzice utilizarea acesteia atunci Facebook va avea probleme. Imedia după anunț, mai mulți politicieni europeni și americani au ridicat semnale de alarmă în privința acestui proiect, indicând multele probleme pe care Facebook le-a avut cu protejarea datelor și securitatea cibernetică.

Bruno Le Maire, ministrul de finanțe francez, a spus că e ok dacă Libra este folosită pentru tranzacții, dar nu mai mult de atât.

Citește și:
Sursa: Cnet