Chiar și Intel are un concept pentru un telefon pliabil

Chiar și Intel are un concept pentru un telefon pliabil
Sursa foto: LetsGoDigital

Te poți aștepta ca Intel să inventeze și să producă tot felul de componente interne pentru smartphone-uri, însă nu și telefoane. Ei bine, producătorul de procesoare îți arată cum ar arăta propriul telefon pliabil.

Samsung se pregătește să lanseze telefonul pliabil Galaxy F la MWC în Barcelona, la finalul lunii februarie, iar apoi ar putea ajunge în magazine în luna aprilie. Huawei a anunțat procesorul pentru telefoanele 5G și este de așteptat și ca Huawei să prezinte un telefon 5G sau unul pliabil 5G, tot la MWc.

În același timp, Xiaomi și-a prezentat prototipul de smartphone pliabil cu acest video. Este clar că industria vrea să-ți livreze telefoane pliabile. Un brevet de intenție ne arată că și Intel e interesată de asta.

Design Intel concept telefon pliabil

Smartphone-ul pliabil de la Intel ar avea un ecran mare ce s-ar îndoi în două locuri prin balamale (similar cu cel prezentat de Xiaomi) și ar putea fi folosit în diferite moduri. Ai putea să-l folosești cu ecranul extins ca o tabletă, ai putea să pliezi dispozitivul în două locuri și astfel devine smartphone, sau poți să indoi doar o parte din ecran și ai un telefon puțin mai mare. Ai putea face și un fel de triunghi dacă cumva dorești așa ceva.

Intel-telefon-pliabil-concept

Intel-telefon-pliabil-concept

Nu știm dacă Intel chiar ar vrea să creeze un asemenea dispozitiv sau doar a făcut acest design pentru a le arăta partenerilor, care se gândesc să facă astfel de dispozitive, cum ar arăta cipul Intel pe un asemenea telefon.

Oricum, este clar că producătorii de telefoane ne vor putea oferi asemenea smartphone-uri cât de curând. Dar poate și laptopurile vor trece prin anume schimbări.

Cei de la Microsoft au confirmat că se uită la noi forme pentru dispozitivele cu Windows și am putea vedea un laptop pliabil la un moment dat. Deocamadată, Microsoft pare a fi interesată de a adapta Windows pentru a funcționa pe dispozitive pliabile.

Intel-telefon-pliabil-concept

Citește și: