De ce va fi închisă pentru un an insula cu șopârle uriașe

De ce va fi închisă pentru un an insula cu șopârle uriașe
Sursa foto: Time Travel Turtle

Iubitorii de natură care plănuiau să viziteze Insula Komodo în 2020 trebuie să își schimbe planurile, pentru că insula se va închide.

Insula Komodo din Indonezia se va închide timp de un an, potrivit oficialilor din guvern. Informația vine de la purtătorul de cuvânt Marius Jelamu, după cum arată ziarul Tempo. De ce se va închide însă una din cele mai populare destinații de vacanță din Indonezia?

De luni întregi, administrația insulei plănuia să reducă numărul de vizitatori. Decizia de a o închide complet a venit abia după ce în martie niște oameni au furat 41 de șopârle Komodo, pe care le-au vândut cu 35.000 de dolari bucata.

Cât timp insula va fi închisă, se va începe un program de conservare, menit să protejeze populația de șopârle gigant și habitatul lor natural. Aceste șopârle ajung să aibă până la trei metri lungime și 70 de kilograme, ceea ce le face să fie cu adevărat impresionante. Pe cât de impresionante sunt, pe atât de veninoasă este mușcătura lor însă.

Insula Komodo face parte din lista UNESCO de locuri protejate. Ea a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, din pricina apariției de zboruri și hoteluri către orașul Labuan Bajo, aflat pe o insulă din apropiere (pe Insula Flores mai exact). Într-o lună obișnuită vin cam 10.000 de turiști.

Pe lângă șopârlele uriașe, zona este perfectă pentru oamenii pasionați de scufundări și de snorkeling, atât la nivel începător, cât și avansat. Mai mult, priveliștile oferite de insulă par să fie desprinse din cu totul altă lume – atât de grozave sunt. Jurnaliștii de la CNN Travel au căutat să afle care sunt explicațiile celor de la Indonesia Tourism cu privire la închiderea insulei, dar aceștia din urmă nu au oferit încă un răspuns oficial.

Până una alta, închiderea insulei îți arată cât de ușor poate distruge o mână de oameni un lucru frumos.

Citește și:
Sursa: CNN