Pe Instagram, ești la un hashtag distanță de imagini cu copii abuzați

Pe Instagram, ești la un hashtag distanță de imagini cu copii abuzați

Poate că Instagram ți se pare o rețea socială mai curată decât altele, având în vedere că poți urmări conturi cu conținut care te interesează și atât, dar realitatea e mai sumbră de atât.

Pentru pedofili, un singur hashtag deschide un tărâm numai bun de explorat pe Instagram, unde imagini cu copii abuzați sexual sunt postate la liber, ca orice altă postare obișnuită.

Cei interesați puteau urmări un hashtag, unul dintre acestea fiind #dropboxlinks, pentru a găsi imagini. Existau și variante în funcție de conținutul preferat (vârstă, fete, băieți, etc.), iar apoi, tot ce are de făcut un individ e să ia legătura cu cel care a postat și să facă schimb de linkuri.

Instagram a confirmat problema și a restricționat câteva hashtaguri, dar altele rămân. ”Siguranța copiilor și a tinerilor pe platforma noastră e foarte importantă pentru noi”, a declarat un purtător de cuvânt.

Totuși, când au fost contactați inițial de către cei care au descoperit problema, cei de la Instagram au declarat că respectivele conturi nu au încălcat condițiile de utilizare a site-ului.

Nesatisfăcuți de acest răspuns, adolescenții care au descoperit imaginile cu abuzuri au făcut ce au știut mai bine. Au inundat hashtag-urile cu mii de imagini cu diverse meme, astfel că a devenit din ce în ce mai dificil pentru pedofili să găsească pe alții cu care să facă schimb de conținut.

Cei de la The Next Web au reușit să găsească conturi încă active ale pedofililor, iar asta arată că Instagram nu a luat măsuri și împotriva lor, ci doar a hashtag-urilor. Unii încearcă să se mute pe alte platforme și lasă linkuri de contact în descrierile conturilor. Alții chiar vor să-și vândă colecțiile pentru bani pe PayPal sau în Bitcoin.

 

Citește și: