Softul de inteligență artificială care te ajută să faci meme mai bune

Softul de inteligență artificială care te ajută să faci meme mai bune
13:15 22.08.2018

Oricine a folosit Adobe Photoshop știe cât de dificil este să decupezi pe cineva dintr-un anumit fundal dintr-o fotografie. Dacă vrei ca rezultatul să fie unul profesionist atunci poți pierde ore întregi, însă, din fericire, inteligența artificială ne ajută și aici.

Cei de la MIT au dezvoltat un program software bazat pe inteligență artificială care încă nu are vreun nume interesant (Semantic Soft Segmentation) care poate separa obiectele de fundalul unei imagini și astfel poate face decuparea mult mai ușoară.

Spre deosebire de unelte existente deja precum magnetic Lasso sau magic lasso, acest program nu se bazează pe liniile trasate de utilizator, ci inteligența artificială face totul singură. Nu trebuie să semnalezi obiectul pe care-l vrei decupat și nici nu trebuie să fii atent la toate micile detalii.

Programul face singur asta și o face foarte bine (după cum se poate vedea în imagini și în video). Magia din spate înseamnă utilizarea a mai mulți algoritmi de inteligență artificială. Unele decupări sunt excelente, altele par că ar mai putea fi îmbunătățite, dar procesul este impresionant orice ai zice.

Echipa de la MIT folosește o rețea neuronală pentru a procesa caracteristicile imaginii și pentru a determina marginile obiectelor. Procesul nu este unul foarte rapid și pentru a determina obiectele din imagine programul are nevoie de aproape patru minute.

De asemenea, acest software încă nu funcționează pe video, ci doar pe fotografii. Chiar și așa, viitoarele utilizări ale acestui program sunt evidente: fie că vorbim de filtre de Instagram sau blurarea fundalului în fotografiile realizate cu smartphone-ul.

Este clar că editarea fotografiilor și a clipurilor video va fi ușurată de către inteligența artificială, însă deocamdată se află abia la început de drum. Viitorul se anunță bine și probabil editarea va deveni mai accesibilă și persoanelor care nu au neapărat cunoștiințe în acest domeniu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Next Web