Innovation Labs 2019 caută acei români care pot schimba societatea prin tehnologie

Innovation Labs 2019 caută acei români care pot schimba societatea prin tehnologie

Dacă ești pasionat de tehnologie și ai o idee pentru un startup atunci poți să-ți transformi ideea într-o realitate în cadrul Innovation Labs 2019.

Innovation Labs este un program de pre-accelerare pentru startup-uri de tehnologie și urmărește șapte direcții de dezvoltare: agricultură, cyber-security, fintech, health&lifestyle, smart cities, retail și smart mobility.

Cei care se înscriu în cadrul programului pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat și apoi o transformă într-un prototip viabil, cu aplicații în piață. Dacă ai vrea și tu să participi atunci trebuie să te grăbești și să te înscri până pe 28 februarie. Poți să te înscri singur sau cu echipa.

Innovation Labs 2019 este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day și Demo Day.

Hackathon–ul inițial, de 24 de ore, este un eveniment ce oferă tinerelor echipe șansa de a–și contura mai clar ideile, de a le susține în fața juriului și a publicului, de a obține feedback de la mentori din ecosistemul inovării digitale și de a–și consolida echipa. Hackatoanele vor avea loc în București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara.

Cele mai bune echipe vor continua să își dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialiști de top din industria ICT și din business.

Împreună cu mentorii, tinerii își vor consolida și testa prototipul inițial pentru a obține un produs funcțional și validat cu clienți reali.

Echipele își prezintă prototipurile finale pe 20 mai la Demo Day, în fața juriului, potențialilor investitori, parteneri și mass media.

În cei șase ani de activitate  de Innovation Labs, 240 de echipe și peste 1.500 de participanți au trăit experiența de dezvoltare a propriului produs și de mentorat în ecosistemul de startup–uri tech, în 5 orașe din România.

Printre echipele de succes care au participat la acest program se numără: CODA Footprint, o soluție de securitate cibernetică bazată pe crearea unei amprente digitale, ENTy, senzor medical pentru specialiștii ORL, echipă câștigătoare a concursului internațional Microsoft Imagine Cup sau CredXP, un serviciu care folosește machine learning pentru a eficentiza procedurile de analiză a creditelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: