Cele 6 startup-uri în care Jeff Bezos, șeful Amazon, a investit milioane

Cele 6 startup-uri în care Jeff Bezos, șeful Amazon, a investit milioane

Jeff Bezos, șeful Amazon, nu este numai cel mai bogat om de pe planetă, ci și un investitor inteligent deoarece în ultimii ani a băgat bani în Uber, Airbnb sau MarkerBot. Care sunt alte șase startup-uri care au atras milioanele lui Bezos?

Jeff Bezos a investit în mai multe companii în ultimii ani, dar care sunt startup-urile recent apărute care i-au atras atenția, și banii, celui mai bogat om de pe planetă? Cei de la GoBankingRates au cercetat și au descoperit 15 companii în care Bezos a băgat bani. Acestea sunt cele mai recente:

1. Mindstrong Health

Acesta este o aplicație creată pentru a detecta starea unei persoane și să identifice semnele timpurii de apariție ale unei depresii sau ale unei alte boli mentale. Practic, aplicația care îți poate spune că suferi de depresie înainte ca tu să știi asta.

2. Mark43

Compania face software menit să ajute poliția și autoritățile să-și  administreze mai bine activitățile. Software-ul companiei este folosit în peste 60 de agenții de păstrarea liniștii și de către departamentele de poliție din Boston, Washington și Seattle.

3. Plenty

În iulie 2017, compania de agricultură Plenty a primit 200 de milioane de dolari de la Bezos Expeditions. Startup-ul dezvoltă o metodă prin care culturile de plante să poată crește în medii fără pesticide și erbicide și a creat metodă de creștere ce necesită doar 1% din apa folosită în metodele tradiționale de creștere a plantelor.

4. EverFi

Jeff Bezos a investit 190 de milioane de dolari, din fonduri proprii, în EverFi, un startup care le dă profesorilor și studenților cursuri digitale în diferite domenii: financiar, sănătate sau STEM. Eric Schimidt, fost șef Google, este și el investitor.

5. Grail

Grail are o misiune simplă: „să detecteze cancerul devreme pentru a putea fi tratat”. Compania dezvoltă teste de sânge prin care să identifice cancerul în stadiile incipiente atunci când tratamentele sunt mai eficiente și mai puțin invazive. Bezos Expeditions a investit 100 de milioane de dolari în companie în 2016.

6. Fundbox

Fundbox este o alternativă la bănci deoarece oferă împrumuturi de până la 100.000 de dolari companiilor mici, startup-urilor și cei care împrumută bani plătesc doar ceea ce au împrumutat, fără altceva în plus. Aceștia înapoiază banii prin plăți săptămânale. Bezos Expeditions, alături de Spark Capital Growth, a investit 50 de milioane de dolari în companie în 2015.

Citește și: