Încasările Huawei îți arată de ce va depăși Samsung, fără emoții

Încasările Huawei îți arată de ce va depăși Samsung, fără emoții

În urmă cu aproximativ un an, cei de la Huawei reușeau să depășească Apple la nivel global în privința unităților vândute. Acum, chinezii îți arată că au mari șanse să depășească și performanța Samsung.

În piața globală a telefoanelor mobile, Huawei se pare că este excepția de la regulă. Majoritatea producătorilor de smartphone au mers pe minus în ultimul an și au înregistrat o descreștere mai mică sau mai mare a numărului de unități vândute. Cei de la Apple sunt atât de stresați pe marginea acestui subiect, încât au anunțat o serie de servicii online accesibile prin abonament, pentru a ameliora scădere vânzărilor de iPhone.

Revenind însă la Huawei, gigantul chinez îți arată că se mai fac în continuare bani din mobile. Condiția este să faci o treabă mai bună în a te adapta la pretențiile utilizatorilor, iar chinezi se pare că au identificat rețeta secreată.

În primul trimestru fiscal din 2019, Huawei a generat încasări de 26,81 miliarde de dolari. Ca să ai respectiva valoare în context, ai în vedere că se traduce printr-o creștere de 39% de la an la an. Profitul net din această valoare este de aproximativ 8%, un pic mai bun decât în 2018.

Guo Ping, șeful board-ului de directori al companiei, este încrezător că Huawei va continua creșterea pe parcursul întregului an 2019. El se așteaptă la creșteri de cel puțin zece procente în domeniul soluțiilor pentru consumatori sau al celor pentru domeniul enterprise, inclusiv când vine vorba de echipamente pentru operatorii de telefonie.

În doar trei luni, Huawei se laudă cu 59 de milioane de telefoane livrate, comparativ cu 39,3 milioane în primul trimestrul de anul trecut. Compania speră să repete rețeta succesului din mobile și în domeniul PC-urilor, al purtabilelor și al echipamentelor pe care le comercializează din segmentul caselor inteligente.

Din raportul financiar pe primul trimestru fiscal, nu puteau lipsi niște referințe la 5G, iar oficialii companiei chinezești sunt încântați de contractele cu peste 40 de operatori de pe mapamond pentru implementarea unor astfel de rețele. Până acum, au livrat aproximativ 70.000 de unități de bază pentru rețele 5G, iar numărul va ajunge la 100.000 în mai. Una peste alta, partea de rețelistică a Huawei a înregistrat o creștere de 15%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: