Cercetătorii promit că vei putea alege genul copilului. Cum va fi posibil?

Cercetătorii promit că vei putea alege genul copilului. Cum va fi posibil?

Cercetătorii israelieni au găsit soluția care le-ar putea permite părinților să-și aleagă sexul copiilor, prin modificări la nivel de ADN.

Printr-o serie de experimente recente și foarte multă cercetare, un grup de oameni de știință din Israel au demonstrat abilitatea mamiferelor de a se împerechea și de a face doar pui de sex feminin. În mod previzibil, un sistem similar, bazat pe principii identice, poate produce doar pui masculi. Întregul set de experimente a fost detaliat în The Jerusalem Post.

În anumite circumstanțe, mecanismul dezvoltat de cercetători se poate aplica la oameni cu aceeași rată de succes. Cercetarea a fost realizată de profesorul Udi Qimron și de doctorii Ido Yosef și Motti Gerlic și pusă în aplicare într-un experiment de Liat Edry-Botzer, Rea Globus, Inbar Shlomovitz și Ariel Munitz. Toți cei de la mai sus sunt de la Departamentul de microbiologie clinică și Imunologie de la Școala de Medicină Sackler din Tel Aviv.

”Am dovedit conceptul la șoareci, dar conceptul ar putea fi demonstrat și la bovine, porci, capre, găini și alte animale”, a spus Qimron, care a adăugat că în cele din urmă conceptul ar putea fi utilizat și în cazul oamenilor ”dacă un conducător nebun vrea să proiecteze oamenii să aibă doar sex masculin sau doar sex feminin – noi am furnizat dovada conceptului”.

Deși modificarea ADN-ului la niveld de embrion pare să fie în continuare SF, mecanismul a fost deja folosit cu succes la oameni, dar într-un scop mai nobil. În 2018, în China, profesorul He Jiankui de la Universitatea din Shenzen a modificat ADN-ul a două gemene pentru a fi rezistente la SIDA. Întregul proces de modificare genetică la nivel de făt a fost foarte criticat la nivel global, iar autoritățile chineze au cerut suspendarea activității cerecetătorului.

Filozofia din spatele experimentelor făcute la Tel Aviv a fost însă cu totul alta. Cercetătorilor le-a venit ideea după ce au văzut modul terifiant în care sunt omorâți miliarde de pui de găină de sex masculin în fiecare an, pentru că nu sunt la fel de valoroși precum cei de la sex feminin. Cu soluția dezvoltată de ei, se vor putea naște doar găini.

Citește și: