Ce vrea Merkel de la Huawei ca să-i permită accesul la rețeaua 5G

Ce vrea Merkel de la Huawei ca să-i permită accesul la rețeaua 5G

Huawei este îndepărtată din multe țări europene să participe la construirea viitoarelor rețele 5G pe fondul îngrijorărilor legate de securitate. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ar lăsa Huawei să facă rețeua 5G din Germania, dar cu o singură condiție.

Merkel, aflată într-o vizită în Japonia, a vorbit despre viitoarea rețea 5G din Germania și de posiblitatea ca Huawei să participe la construirea ei. Totuși, Angela Merkel are nevoie de garanții din partea Huawei că nu va da datele statului chinez. Dacă se respectă acestă condiție atunci compania chineză poate participa la construirea rețelei 5G.

Angela Merkel a declarat că, din cauza îngrijorărilor legate de securitate, este important să vorbească cu guvernul chinez astfel încât „compania să nu dea datele statului chinez”.

Ea le-a spus studenților japonezi de la Universitatea Keio că securitatea este importantă și ar trebui luată în considerare de orice firmă care voia să lucreze în Germania și că trebuie făcut clar faptul că statul chinez nu poate accesa datele de la produsele chinezești.

Statele Unite ale Americii, prin Departamentul Justiției, a concretizat oficial acuzațiile la adresa Huawei. DoJ (Department of Justice) din SUA a făcut publice acuzaţiile din două dosare deschise împotriva companiei Huawei şi a lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei şi director financiar al acesteia. Printre capetele de acuzare se numără fraudă bancară, spălare de bani, obstrucţionarea justiţiei şi furt tehnologic.

Americanii au dat startul neîncrederii în echipamentele companiei, pe motiv că ar spiona pentru guvernul din China. Alți câțiva parteneri precum Australia, Noua Zeelandă sau Marea Britanie au preluat discursul și mai multe țări au interzis deja companiei să participe la construirea infrastructurii 5G.

Huawei a respins în repetate rânduri acuzațiile de acest fel și a oferit asigurări că echipamentul furnizat de companie este sigur. Totuși, din ce în ce mai multe țări par să le interzică acestora să ia parte la licitațiile pentru infrastructură 5G.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: