Huawei P30 Pro e telefonul cu cea mai bună cameră, conform DxOMark

Huawei P30 Pro e telefonul cu cea mai bună cameră, conform DxOMark

Dacă visai la noul smartphone Huawei în speranța că va face valuri în piață prin abilitățile sale de captură foto, Huawei P30 Pro nu dezamăgește.

La scurt timp după ce a fost lansat oficial la Paris, Huawei P30 Pro a apărut pe site-ul DxOMark cu un review complet și o notă. În urma testelor foarte elaborate realizate de publicația cu pricina, noul smartphone de top al Huawei a devenit telefon cu cele mai bune abilități de captură de pe piață. În plus, diferența este una semnificativă față de ocupanții următoarelor locuri din clasament.

În testul DxOMark, Huawei P30 Pro a obținut 112 puncte. Pe primul loc din clasament, în trecut, se aflau la egalitate Mate 20 Pro, P20 Pro și Galaxy S10 Plus. Toate aveau 109 puncte. Acum, aparatele cu pricina ocupă locul doi în top. Deși 112 reprezintă media dintre abilitățile foto și video, este memorabil scorul de 119 doar pentru captura fotografică. Acela este nemaiîntâlnit în industrie.

Scorul impresionant s-a datorat în principal performanței impresionante pe partea de zoom și a modului în care generează separația subiectului de fundal prin bokeh. În acest scop, Huawei P30 Pro se axează pe două elemente noi de hardware cu branding Leica. În centru atenției este camera periscopică cu focală de 125mm, plus noul senzor de profunzime 3D ToF.

Ca o dovadă spectaculoasă de performanță, e remarcabilă nu doar camera periscopică cu zoom fix, ci și modul în care camera cu pricina colaborează cu informația oferită de camera principală pentru a-ți oferi niveluri intermediare de zoom. În final, sunt multe argumente pentru care P30 Pro este imbatabil din acest punct de vedere, momentan, în industrie.

Randarea efectului de bokeh este de asemenea realizată într-o manieră mult mai precisă și corectă decât la concurență. Zoom-ul de 2X de la camera principală și senzorul ToF colaborează pentru imagini ce par, de cele mai multe ori, imortalizate cu un DSLR. Ca bonus, în condiții de iluminare scăzută, senzorul de 40MP se comportă exemplar, cu un zgomot redus de imagine.

Huawei P30 Pro dxomark