Huawei P30 Lite, lansat oficial: cu ce vine cel mai ieftin P30

Huawei P30 Lite, lansat oficial: cu ce vine cel mai ieftin P30

Față de anii trecuți, Huawei nu a mai anunțat versiunea Lite a terminalelor sale de top în aceeași conferință. În schimb, a doua zi, Huawei P30 Lite a apărut pe site-ul oficial al companiei.

În timp ce majoritatea pasionaților de fotografie sunt în continuare impresionați de faptului că Huawei P30 Pro este cel mai bun telefon de poze din lume, chinezii au dezvăluit versiunea Lite a gadgetului. Inițial, Huawei P30 Lite a apărut pe site-ul companiei din Filipine, dar, după câteva ore, îl găseai și pe Huawei Canada.

În ultimele luni, Huawei P30 Lite a fost subiectul multor speculații. Cu această ocazie, aflăm care dintre ele au fost corecte. Deși ai crede că termenul Lite de la final face referire la o versiune de smartphone entry-level, noul smartphone poate fi clasificat ca mainstream, cu câteva atuuri care ar putea concura cu telefoane de top.

P30 Lite este construit în jurul unui procesor Kirin 710. În funcție de buget, îl poți achiziționa cu 4GB RAM și 128GB de spațiu. În același timp, există o versiune de top cu 6GB RAM și aceeași cantitate de memorie internă. În contextul în care acesta este primul telefon Lite cu trei camere principale, va intra cu siguranță în istorie datorită performanței foto, chiar dacă nu am văzut încă review-uri.

Pe spate, are o cameră principală de 24 de megapixeli, o cameră wide de 8 megapixeli și senzor de profunzime de doi megapixeli. Camera frontală este de 32 megapixeli și stă ascunsă într-o crestătură de format picătură. Partea frontală este acoperită de un ecran LCD de 6,15 inci cu o rezoluție nativă Full HD+ (2312 x 1080 pixeli) și un raport de aspect de 19,5:9.

În mod previzibil, Huawei P30 Lite va suporta încărcarea rapidă la 18W, un pic mai lentă decât cei 22,5W din Huawei P30. Acumulatorul este de 3340mAh și se încarcă prin USB C. Noul smartphone ar trebui să ajungă la utilizatori după 10 aprilie și va fi disponibil în culorile negru și albastru la un preț de aproximativ 285 de euro.