Huawei îți dă banii înapoi dacă Gmail și Facebook nu vor merge pe telefoane

Huawei îți dă banii înapoi dacă Gmail și Facebook nu vor merge pe telefoane

Huawei îți promite că îți dă banii înapoi dacă ai cumpărat un telefon de la ei și nu-ți merg aplicațiile precum Gmail, YouTube sau Facebook.

Producătorul de telefoane le-a promis consumatorilor o rambursare totală în cazul în care aplicațiile populare ca Gmail, WhatsApp sau Facebook nu vor mai funcțion pe telefoane și pe tabletele vândute.

Această asigurare vine din partea filialei Huawei din Filipine în contextul în care compania este pusă pe lista neagră a lui Trump, iar companiile americane nu au vor să facă afaceri cu chinezii. Astfel, telefoanele Huawei nu ar putea folosi diverse componente pe care le cumpără de la companii americane, dar nici sistemul de operare Android sau aplicații precum Google, Gmail sau YouTube.

Programul de rambursare permite consumatorilor din Filipine să primească banii înapoi dacă aplicații precum Gmail, YouTube, Facebook, Instagram și WhatsApp nu vor funcționa pe telefoanele sale în următorii doi ani, potrivit mass-mediei din Filipine. Peste 30 de parteneri și retaileri s-au înscris în program.

O metodă prin care Huawei încearcă să stimuleze vânzările

Cu alte cuvinte, Huawei vrea să mai oprească hemoragia din vânzări spunându-le oamenilor că vor putea folosi, cel puțin doi ani, toate aplicațiile Google pe telefoanele Huawei, altfel le dau banii înapoi.

Chinezii au confirmat autenticitatea programului, dar a refuzat să dea mai multe detalii despre el sau dacă există posibilitatea ca acest program de rambursare să fie extins și în alte piețe.

Producătorul chinez de smartphone-uri, al doilea cel mai mare din lume, a înregistrat o scădere de 40% a vânzărilor de telefoane, după cum chiar fondatorul Ren Zhengfei a recunoscut.

Acest declin este totuși prezent doar în piețele străine. Compania a continuat să crească în China. Huawei a fost brandul numărul unu cel mai bine vândut pe platforma jd.com între 1 iunie și 18 iunie, iar brandul Honor (ce aparține tot al Huawei) a ocupat locul trei.