Un operator american a găsit cel mai nou subiect de ceartă cu Huawei

Un operator american a găsit cel mai nou subiect de ceartă cu Huawei

Procurorii federali americani acuză reprezentanții Huawei Technologies că ar fi încercat să fure secrete comerciale de la partenerul de business din SUA, T-Mobile.

Acest furt ar fi inclus și tehnologia folosită de T-Mobile pentru a testa smartphone-uri.

Investigația a pornit din cazul civil împotriva lui Huawei, inclusiv unul în care jurații din Seattle au găsit compania chineză vinovată pentru deturnarea tehnologiei T-Mobile.

Reprezentantul companiei a refuzat să comenteze aceste noi acuzații, dar a spus că „Huawei și T-Mobile au soluționat disputele în 2017, după ce juriul american nu a găsit niciun prejudiciu, îmbogățire fără justă cauza sau un comportament rău intenționat al Huawei”. Compania a contestat cazul, dar a recunoscut că doi angajați au acționat în mod necorespunzător.

Investigația federală pune și mai multă presiune pe cel mai mare furnizor de echipamente telecom din lume și al doilea producător de smartphone-uri de pe glob. SUA a blocat Huawei să instaleze echipamentele sale de telecomunicații în rețelele din țară din cauza că acestea ar putea fi folosite pentru a-i spiona pe americani.

Huawei a negat de fiecare dată că este o amenințare asupra securității cibernetice și că funcționează independent de guvernul de la Beijing.

Recent, un grup parlamentar din Congres a introdus un proiect de lege care ar interzice exportul de componente americane către companiile chinezești de telecomunicații care încalcă legile SUA. Este clar că acest proiect de lege este realizat împotriva Huawei și ZTE, companii care ar fi încălcat sancțiunile impuse de SUA împotriva Iranului și Coreei de Nord.

Problema a devenit atât de mare pentru chinezi, încât chiar fondatorul Huawei a simțit nevoia să iasă în public și să vorbească despre acuzele care se aduc companiei. Fondatorul companiei, Ren Zhengfei , nu mai ieșise în presă din 2015.

„Îmi iubesc țara și susțin partidul Comunist. Dar nu voi face nimic care să facă rău lumii. Nu văd o legătură strânsă între apartenența mea politică și afacerile Huawei”. Ren Zhengfei, 74 de ani, încă mai conduce Huawei deși s-a retras din coordonarea activităților zilnice.

El a mai spus că gigantul telecom ar refuza cererile din partea guvernului chinez de a dezvălui informațiii confidențiale despre clienții săi. „Dacă guvernul ne-ar cere asta atunci am refuza foarte clar”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: