Huawei ajunge să se lupte cu Samsung, după ce a desființat Apple

Huawei ajunge să se lupte cu Samsung, după ce a desființat Apple

Inițial, victoria celor de la Huawei asupra Apple a fost clasificată excepție. După două trimestre pe locul doi în piața globală de mobile, este evident că lupta se dă acum între Samsung și Huawei pentru poziția de lider.

Piața de smartphone-uri a înregistrat o scădere a vânzărilor pe ultimul an în multe dintre colțurile mapamondului. Din câte se pare, telefoanele au devenit atât de bune, încât numărul celor care se orientează către un model nou în fiecare an a scăzut destul de mult.

Având în vedere aceste detalii, performanța celor de la Huawei pe 2018 poate fi percepută ca fiind cu atât mai spectaculoasă. Cu peste 200 de milioane de smartphone-uri comercializate, chinezii se laudă cu o creștere de 30% față de cele 153 de milioane de telefoane vândute în 2017. Informația a fost confirmată de publicația asiatică Nikkei Asian Review. 

În atingerea acestor valori, au ajutat mai mulți factori. Brandul independent Honor al chinezilor s-a descurcat foarte bine. Terminalele din seria P20 au făcut valuri printre amatorii de Huawei. În final, cei de la Apple au fost detronați de producătorul chinez pentru al doilea trimestru consecutiv și este evident că probabilitatea ca lucrurile să revină la situația de acum câțiva ani este foarte mică.

Liderii Huawei speră să ajungă pe prima poziție în clasamentul global în 2019, dar se confruntă cu o problemă majoră de imagine în mai multe țări importante. Când vine vorba de utilizarea echipamentelor de rețelistică ale Huawei și a mobilelor companiei, Canada, Australia și Statele Unite ale Americii încearcă să le evite. Există suspiciuni că ar fi utilizate de autoritățile chineze pentru spionaj, deși nu au fost făcute publice dovezi în acest sens.

Rămâne să vedem dacă, în 2019, Huawei va reuși să învingă Samsung pe piața mondială sau va câștiga lobby-ul americanilor menit să descurajeze utilizarea echipamentelor sale în infrastructura de comunicații a mai multor țări europene.