Lovitura decisivă pentru Huawei ar putea veni de la această tehnologie

Lovitura decisivă pentru Huawei ar putea veni de la această tehnologie

Huawei a fost interzisă în Statele Unite de președintele Donald Trump, iar asta a atras după sine o serie de consecințe pentru companie.

Mai multe companii mari din SUA au anunțat că vor întrerupe relațiile comerciale cu Huawei. Printre cele mai importante se numără Google, Qualcomm și Intel. Totuși, pe listă se mai adaugă o companie la care poate nu te așteptai: Bluetooth SIG. Aceasta este un non-profit american și este responsabilă cu administrarea tehnologiei wireless. De asemenea, este și cea care acordă licențe Bluetooth pentru a putea fi utilizate pe dispozitive.

Producătorii de device-uri nu pot folosi tehnologia Bluetooth fără acordul companiei americane, pentru care le trebuie o licență. La fel ar fi și în cazul dispozitivelor Huawei, numai că ordinul semnat de Trump va fi o piedică în acest sens. Bluetooth SIG nu va mai putea acorda companiei chineze licența pentru a folosi tehnologia Bluetooth. După ce a rămas fără Android, procesoare magazinul de aplicații de la Google, lipsa acestei tehnologii ar clasa telefoanele Huawei și mai jos pe lista potențialilor cumpărători.

Cât de importantă este tehnologia Bluetooth pentru Huawei

Fără Bluetooth, un telefon nu se poate conecta la căști Bluetooth sau boxe portabile, nici la sistemele din mașini. De asemenea, nici nu poate fi folosit pentru a funcționa în legătură cu o serie lungă de device-uri inteligente, cum ar fi, de exemplu, un smartwatch.

Retragerea suportului de la Google a fost o lovitură puternică pentru Huawei. Totuși, compania poate, într-o anumită măsură, să continue să livreze telefoane și fără ajutorul gigantului tech. Deja lucrează la un sistem de operare și la un magazin de aplicații proprii. Totuși, lipsa tehnologiei Bluetooth nu poate fi compensată la fel de ușor.

Compania Bluetooth SIG încă nu a anunțat cum va proceda în cazul Huawei, dar e de așteptat ca aceasta să-și retragă și ea suportul în ceea ce privește compania chineză.

Citește și: