Harry Potter: Wizards Unite, jocul care va merge pe urmele Pokemon Go, are o dată de lansare

Harry Potter: Wizards Unite, jocul care va merge pe urmele Pokemon Go, are o dată de lansare

În cazul în care ai avut o fascinație pentru universul fantastic imaginat de J.K. Rowling, Harry Potter: Wizards Unite a ieșit din beta și are o dată de lansare oficială.

Se lucrează de câțiva ani la un joc Harry Potter pentru mobile. Intitulat Wizards Unite, creația celor de la Niantic va luat tot ce este mai bun din Pokemon Go și va aplica acele principii de gaming pe lumea lui Harry Potter. Dacă nu era evident deja, vom vorbi din nou de o experiență de realitate augmentată, care îți va folosi telefonul mobil ca o fereastră către o lume fantastică.

În contextul în care Pokemon Go a fost un fenomen cultural cu repercusiuni în fiecare colț al mapamondului, deținătorii proprietății intelectuale Harry Potter au fost curioși dacă pot repeta acel succes cu un nou joc. Gameplay-ul efectiv va fi probabil destul de similar, dar pentru că vorbim de vrăji și monștri, experiența finală va fi radical diferită.

Până acum, nu a fost niciodată clar când va ajunge noul joc la fanii francizei. Pentru că am văzut însă câteva teasere în ultimele săptămâni, nu trebuia să mai dureze foarte mult. Partea bună este că o dată oficială a fost în sfârșit anunțată, iar jocul va ajunge la utilizatori pe 21 iunie, pe Android și iPhone.

În trecut, singurii privilegiați care l-au putut experimenta au fost posesorii de smartphone-uri din Australia și Noua Zeelandă. În acea perioadă de test însă, creatorii au insistat pe faptul că, până în momentul lansării globale, jocul se află în beta. Anunțul legat de data oficială a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă din fața parcului de distracții Wizarding World din cadrul Universal Studios. Având în vedere cât de popular este Harry Potter, va fi interesant de văzut cât de popular va deveni noul joc video. Nu mai trebuie să aștepți decât până vineri, 21 iunie, pentru a-l testa.