Google va elimina în 2020 cea mai stupidă funcție din Android

Google va elimina în 2020 cea mai stupidă funcție din Android
Sursa foto: Florin Cașotă / PLAYTECH

Pe cât de performante ți s-ar părea telefoanele cu Android, trebuie să te gândești că Google a început să dezvolte acest sistem de operare în urmă cu peste 10 ani. Și unele lucruri au rămas la fel. Una dintre funcții va fi însă eliminată în Android 11.

Telefoanele cu Android pot filma în 4K de ceva ani. Dar sistemul de operare nu-i eficient când vine vorba de-a face asta. Iar Google va rezolva, în sfârșit, treaba asta. Telefoanele de acum și din 2020 sunt capabile să filmeze 4K, să aibă stocare până la 1 TB și era timpul pentru această actualizare.

În prezent, dacă filmezi mai mult de 4 GB, acel video va fi fragmentat în mai multe. Asta din cauza modului în care Google folosește sistemul de stocare, pe baza standardului FAT32. Și acest standard există de aproape 23 de ani.

S-au schimbat multe în peste două decenii și acum Google va face, în sfârșit, trecerea spre ceva mai bun.

Android 11 ar putea fi un pas mare înainte din partea Google

Primul telefon Google cu Android a fost lansat în 2008. Sigur, sistemul de operare s-a schimbat de-a lungul timpului, dar nu fundamental și de aceea Google încearcă să facă un „urmaș” mai bun. Ar putea fi Fuchsia. Până atunci, actualizează ceea ce are.

Android 11 va fi lansat, oficial, în toamnă – probabil octombrie 2020. Totuși, Google lansează versiuni beta ale sistemului de operare încă din primăvară. E puțin probabil ca Android 10 să fie actualizat ca să poți filma fără limită, dar prin martie ar trebui să vedem ce-a pregătit compania pentru viitoare versiune.

Cât despre această limită de 4 GB pe video, a avut și Fujifilm în acest an pe camera mirrorless X-T3. A rezolvat-o cu o actualizare a sistemului, tocmai pentru că poți avea carduri imense și pentru că un video 4K dintr-o cameră ocupă mult mai mult decât o face într-un telefon.

Citește și: