Google închide cel mai ambițios proiect și acum are o dată exactă

Google închide cel mai ambițios proiect și acum are o dată exactă
13:07 31.01.2019

În urmă cu câteva luni, oficialii Google au anunțat că vor renunța la proiectul rețelei sociale Google+. În viitorul apropiat, platforma va deveni inactivă, iar dacă ai informații stocate doar acolo, ar fi bine să le salvezi.

În urmă cu mulți ani, când cei de la Google au conștientizat nevoia oamenilor de a-și posta online poze cu prânzul sau citate filozofice, au lansat Google+. Potențialul era enorm, iar cei de la Facebook știu cel mai bine acest lucru. Din păcate, rețeta nu a funcționat, iar investițiile semnificative ulterioare nu au grăbit ritmul de adopție.

La finele lui 2018, după un scandal de proporții legat de securitatea datelor utilizatorilor, oficialii gigantului din Mountain View au afirmat că renunță la experimentul lor din domeniul rețelelor sociale.

La momentul respectiv însă, nu se cunoștea foarte bine calendarul după care va dispărea serviciul online. În urmă cu scurt timp însă, pe o pagină de suport a companiei, Google a detaliat programul exact pe care ar fi bine să-l ai în calcul dacă ai fost vreodată utilizator al platformei.

”În decembrie 2018, am anunțat decizia noastră de a închide Google+ pentru consumatori în aprilie 2019 din cauza utilizării scăzute și a provocărilor cu care te confrunți când vrei să menții un produs de succes care face față pretențiilor utilizatorilor. Vrem să îți mulțumim pentru că ai făcut parte din Google+ și să-ți oferim următorii pași, inclusiv să detaliem modul în care îți descarci pozele și orice alt conținut.”, se arată în comunicatul companiei americane.

Începând cu data de 2 aprilie, Google+ se va închide, iar contul tău împreună cu orice pagini ai creat cu acest serviciu online vor fi șterse. Există un tutorial foarte elaborat pe marginea procesului de backup pe care ar fi recomandabil să-l parcurgi la această adresă.  Trecând peste detaliu cu pricina, începând cu data de 4 februarie, va fi imposibil să creezi pagini noi de Google+, să planifici evenimente pe platformă sau să construiești comunități pe diverse subiecte.

Dacă te-ai autentificat vreodată pe o platformă terță cu contul tău de Google+ pentru a posta comentarii, acelea vor fi șterse în rafală începând cu 4 februarie, până pe 7 martie din fiecare colț al internetului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI