Google pregătește poate cea mai utilă schimbare din Maps

Google pregătește poate cea mai utilă schimbare din Maps

Google a dotat Maps cu o mulțime de funcționalități care să-ți facă deplasarea mai ușoară. Acum pregătește poate cea mai importantă integrare: toate tipurile de transport într-o singură recomandare.

În prezent, Google Maps îți afișează, pe o rută, diverse mijloace de transport: mașină, mers pe jos, transport în comun sau Uber și alte servicii similare. Următorul pas pentru aplicație e să îți afișeze aproape toate opțiunile. Asta, deocamdată, se numește „Mixed modes”, adică „Moduri mixte [de deplasare]”.

Cum ar arăta un traseu viitor în Google Maps

google maps trasee combinate

Printre toate rutele pe care Google Maps ți le va afișa în viitor, o să ai și această opțiune cu modalități mixte de deplasare. Astfel, într-un singur traseu, vei avea mers pe jos, autobuz, metrou, chiar și Uber. Un astfel de transport multi-modal, încă nepus la dispoziție de vreo administrație locală, poate fi vital pentru mulți oameni.

Totodată, dat fiind că Google are atâtea date despre orașe, colectate prin Maps, Waze și monitorizarea telefoanelor, înseamnă că știe și pe unde e mai rapid. Astfel, poți să faci câteva străzi pe-o bicicletă și să continui cu metroul. Sau să recurgi la Uber.

Noua opțiune va fi disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android în următoarele săptămâni. Google n-a specificat dacă e o opțiune limitată la orașe americane și e foarte probabil s-o poți folosi și în România. Încă nu e clar dacă opțiunea va funcționa și pentru web.

Tot în următoarele săptămâni, compania va lansa Android 10. Dacă ai un telefon compatibil, poți fi printre primii care se bucură de noua versiune a sistemului de operare. Cea mai mare schimbare ar fi sistemul de navigare îmbunătățit. Astfel, se apropie cât de cât de cel din iOS. Cum Google a renunțat la butoanele digitale, era timpul să îmbunătățească măcar opțiunile de swipe. Astfel, ar trebui să nu mai fie momente când atingi accidental meniuri în aplicații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Next Web