Google Maps aduce funcția pe care o așteptai de mult

Google Maps aduce funcția pe care o așteptai de mult

Google Maps oferă cel mai exact și mai complex serviciu de cartografiere și GPS, dar, dacă ești șofer, cu siguranță preferi aplicația Waze. Există și o veste bună: Google Maps mai împrumută de la Waze o funcție importantă.

E în firea celor de la Google să scadă popularitatea propriilor aplicații cu altele create tot de ei, dar în acest caz, s-ar putea ca decizia să fie binevenită. Dacă Maps devine cea mai bună aplicație și în ceea ce privește traficul rutier, nu văd care ar mai fi rostul Waze.

Când ești pieton, prima este mai populară și e utilizată ori de câte ori vrei să găsești o adresă, un oraș sau o instituție ori magazin. Când ești la volan, preferi Waze pentru că oferă atenționări sonore și vizuale în cazul în care te apropii de un accident, de un drum cu lucrări, când e radar sau poliție și te avertizează și când depășești limita de viteză.

google maps waze

În ultimul an, Maps a împrumutat mai multe dintre funcțiile menționate, inclusiv cea care te direcționează pe cea mai scurtă rută posibilă.

Android Police dezvăluie însă că Google mai aduce aplicației sale de hărți o funcție utilă: avertizarea din timp a limitatoarelor de viteză. Adică, la fel ca Waze, o să fii anunțat sonor și vizual atunci când depășești limita de viteză pe anumite segmente de drum.

google maps waze

După cum apare în capturile foto atașate, avertizările vizuale nu par să fie la fel de vizibile ca pe Waze, dar nu cred că ar fi o problemă majoră, atât timp cât va exista, mai mult ca sigur, și o avertizare sonoră pe care probabil o poți personaliza.

Deocamdată, funcția este disponibilă în Statele Unite ale Americii și nu știm când sau dacă va ajunge și pe versiunea din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BGR