Google Maps devine mai bun la a-ți proteja intimitatea: la ce ajută noul update

Google Maps devine mai bun la a-ți proteja intimitatea: la ce ajută noul update

Google Maps este una dintre cele mai populare aplicații de navigație la nivel global și tocmai a beneficiat de o actualizare foarte importantă pentru utilizatorii de Android.

Google face o treabă grozavă în a te ajuta să ajungi din punctul A în punctul B. În acest scop, îți pune la dispoziție Google Maps și Waze, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Cea mai recentă actualizare pusă la dispoziție de compania americană vizează însă aplicația Maps și este rezultatul unei lungi perioade de teste și experimente.

Deși s-ar putea să dureze până la câteva săptămâni propagarea noului update la Google Maps, important este că a început și poți găsi mai multe informații despre el pe pagina de support a Google. Este vorba de introducerea modului Incognito în Maps, același care îți sporește securitatea și intimitatea în browserul tău favorit.

La fel ca în browser, implementarea modului Incognito în aplicația de navigație implică faptul că istoricul tău de navigare pentru respectiva sesiune nu va fi salvat nicăieri. Ține de tine să alegi cât de utilă sau de puțin utilă este respectiva opțiune pentru tine, dar vor exista cu siguranță cei care o vor aprecia.

Nu s-a lansat încă pe iPhone, dar compatibilitatea cu iOS ar trebui să fie introdusă pe parcursul următoarei săptămâni. Trecând însă peste detaliile de fundal, este foarte ușor să o activezi dacă vrei să o încerci. Deschizi Google Maps pe Android, faci un tap pe fotografia ta de profil și activezi modul Incognito.

În ceea ce privește lista locurilor în care nu va mai apărea istoricul locațiilor vizitate, după ce ai activat modul incognito în Google Maps, poți să stai liniștit. Destinațiile vizitate în această manieră nu-ți apar în Location History, nu-ți apar ca ”recomandări” la căutare și nici în istoricul online al contului tău. Dacă te încântă aceste detalii, ar trebui să nu dureze prea mult până când poți profita de ele în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: