Google îți testează conexiunea la internet, să știi dacă ești gata pentru viitorul jocurilor

Google îți testează conexiunea la internet, să știi dacă ești gata pentru viitorul jocurilor

În curând, configurația ta hardware va fi absolut irelevantă dacă vrei să te joci cele mai recente jocuri video, cu cel mai ridicat nivel de detalii. Dacă ai o conexiune rapidă la internet, Google Stadia te ajută să te bucuri de ultimele titluri în condiții optime.

În ultimii ani, s-a discutat destul de mult de posibilitatea de a te juca cele mai noi jocuri prin streaming. La fel cum pornești un film pe Netflix, în viitorul foarte apropiat, te vei putea juca cel mai nou Assassin`s Creed. Diferența constă în faptul că, pentru al doilea, vei avea nevoie de un controller de gaming în mână.

Inițial, cei de la NVIDIA au făcut o treabă foarte bună în a aduce un astfel de serviciu maselor, prin intermediul GeForce Now. La câțiva ani de la dezvăluirea sa însă, platforma cu pricina se află într-un beta deschis tuturor.

Prin Google Stadia care va fi disponibil din toamnă, Google se pare că a reușit să finiseze toate detaliile specifice acestui proiect, în așa fel încât să-l ofere maselor într-o formă finală. În plus, pentru că a obținut suport din partea marilor dezvoltatori de jocuri, multe dintre titlurile anunțate la E3 2019 vor fi disponibile și prin Stadia.

Indiferent cât de bine sună Google Stadia în teorie, un lucru este sigur. Vei avea nevoie de o conexiune stabilă la internet pentru a te bucura de acel serviciu. Ca urmare, compania americană a decis să ofere un test de viteză menit să te ajute să înțelegi dacă ești pregătit pentru gaming prin streaming.

Primul test de viteză a conexiunii la internet de la Google este disponibil la această adresă. În privința vitezelor pe care trebuie să le obții și la ce ajută, Google recomandă 10 Mbps pentru o sesiune de gaming în 720p cu 60 de cadre pe secundă și sunet stereo. 20Mbps te ajută să faci saltul la Full HD 1080p cu HDR, 60 de cadre pe secundă și sunet surround 5.1. Pentru a face saltul la 4K HDR @ 60 FPS și 5.1 surround îți trebuie minim 30 Mbps, dar ar fi bine să ai 35Mbps.
Google Stadia test de viteză

Citește și:
Etichete: