10 apr. 2019 | 07:00

Google îți aduce reclame pe Android TV, chiar și pe TV-uri scumpe

ACTUALITATE
Google îți aduce reclame pe Android TV, chiar și pe TV-uri scumpe

În cazul în care erai un fan al televizoarelor cu Android TV, cea mai recentă actualizare de la Google s-ar putea să-ți schimbe opinia pe marginea platformei.

De cele mai multe ori, o actualizare este benefică. Un update de firmware încearcă să remedieze o problemă mai mult sau mai puțin gravă, să sporească securitatea unui echipament sau să introducă anumite funcții suplimentare. Din păcate, acesta nu este cazul noului Android TV care a început deja să fie distribuit în fiecare colț al mapamondului.

Primii care au avut de suferit au fost posesorii de televizoare Sony cu Android TV și nici măcar nu a fost periclitată doar experiența celor care au investit într-un TV ieftin. Până și TV-uri de mii de euro cu diagonale absurde și panouri OLED au beneficiat de un update care, surpriză, îți aduce reclame acolo unde nu existau înainte.

Nici măcar nu contează dacă ai televizorul de acum un an sau de câțiva ani. Toți posesorii sunt ”norocoși”, iar problema se va extinde în perioada imediat următoare și la TV-uri cu platforma Google create de alți producători. În final, partea frustrantă a ecuației este că Sony nu și-a dat acordul pentru acest update, iar cumpărătorii s-au trezit pe ecranul principal al TV-ului cu un rând suplimentar de icoane marcat cât se poate de clar ca fiind Sponsored Content (Conținut sponsorizat / plătit).

Cei de la Sony au fost atât de dezamăgiți de situație, încât au creat o pagină suplimentară de support pe marginea subiectului, pentru a ilustra o soluție. Acolo se recomandă doritorilor să-și creeze un utilizator pe televizor cu drepturi limitate – Restricted și să definească manual aplicațiile care să apară pe ecranul principal al noului cont. Dacă vrei să scapi doar de conținutul sponsorizat, este imposibil.

Cei de la Google au comentat pe marginea subiectului pentru XDA-Developers și argumentat întregul set de circumstanțe ca fiind un program pilot ”pentru evidențiea conținutului sponsorizat pe ecranul principal al Android TV”.

 

Sony Android TVs updated to now include ads you can’t remove from r/AndroidTV

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele