Google Chrome primește o actualizare importantă, să te enervezi mai puțin online

Google Chrome primește o actualizare importantă, să te enervezi mai puțin online

Google Chrome este cel mai popular browser de internet, mai ales datorită actualizărilor constante de care beneficiază. Printr-un update recent, reușește să te scape de stres.

Majoritatea paginilor web pe care le vizitezi la ora actuală integrează o formă sau alta de conținut multimedia. Dacă nu ești foarte atent și ai multe taburi deschise, tinde să fie foarte dificil să-ți dai seama de unde provine o melodie pe care o auzi în boxe. În cazul în care pornește fără să-ți dai seama de ce, poate te și sperii iar oprirea ei tinde să fie foarte dificilă.

Din fericire, cei de la Google au găsit o soluție foarte bună la această problemă. În trecut, fusese integrată o opțiune de a trece în modul silențios (mute) orice tab din Chrome printr-un meniu contextual. Implica însă în continuare să identifici tab-ul care emite sunete. Prin noul update, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, Google a centralizat instrumentele de control a redării din toate taburile deschise în spatele unui buton pe care îl găsești în colțul in dreapta sus, lângă bara de adresă. De acolo, poți întrerupe foarte ușor redare unui clip sau poți schimba melodia dacă asculți Spotify în browser, de exemplu.

google chome media controlForma butonului respectiv, din ce-mi pot da seama, variază momentan. Pe Engadged figurează ca fiind trei linii cu o notă muzicală. În captura de mai sus este un buton simplu de redare. În orice caz, dacă apeși pe el, vei putea vedea o zonă de previzualizare a conținutului pe care îl întrerupi.

Dacă în zona de control din Chrome există instrumente pentru interacțiunea cu un tab care nu te deranjează sau pe care nu vrei să-l controlezi din altă parte decât din fereastra efectivă, poți apăsa pe X în colțul din dreapta sus al secțiunii de control din spatele noului buton.

Noua funcție detaliată mai sus a fost introdusă în Google Chrome 79, dar nu este clar dacă opțiunea este deblocată pentru toți utilizatorii în același timp.

Citește și: