Google Chrome va avea o temă întunecată, dar nu este pentru toți

Google Chrome va avea o temă întunecată, dar nu este pentru toți

Google Chrome se va adapta la trendul din piață și va include o temă întunecată, în cazul în care vrei să-ți obosești mai greu ochii.

Ideea de temă întunecată a devenit foarte populară în ultimii ani. La fel ca expunerea la lumină caldă pe timp de seară, aceasta are beneficii importante când vine vorba de somn. În contrast cu lumina albastră, rece, de spital sau benzinărie, lumina caldă stimulează generarea de melatonină în organism. Acesta este hormonul somnului.

După ce Apple a introdus o temă întunecată în macOS Mojave, iar Microsoft a făcut-o în Windows 10, se vorbește de practici similare pe mobile. Conform unor speculații, ar trebui să vedem același fenomen în următoarea versiune majoră de iOS ce va fi disponibilă în toamnă. Samsung a implementat deja o astfel de temă în interfața sa One UI pentru terminalele cu Android 9 Pie.

Cea mai recentă veste bună pentru amatorii de teme întunecate vine de la Google. Gigantul din Mountain View lucrează de mult timp la o nouă interfață pentru Chrome cu accente închise, iar aceasta poate fi în sfârșit testată. Singura condiție este să ai dispoziția să-ți instalezi o versiune beta disponibilă pe canalul Canary.

În teorie, Chrome îți pune de mult timp la dispoziție o temă întunecată în momentul în care faci tranziția pe modul Incognito. Tema introdusă în noua versiune beta de Chrome este similară cu aceea din Incognito, dar pare un pic mai bine pusă la punct. În primul rând, până și meniurile sunt întunecate. Textul este închis la culoare pentru a completa imaginea foarte apropiată de negru. În mod previzibil, adopția ei este absolut opțională și ține de tine dacă te încântă sau nu.

Ca orice funcție aflată în beta, vor mai trece câteva săptămâni sau luni până când vom avea cu toții posibilitatea adopției unei teme întunecate native în Chrome. Dacă nu mai ai răbdare, există deja câteva soluții alternative cu un efect similar. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: