25 sept. 2018 | 10:24

Google Chrome adoptă o temă întunecată, dar numai pentru privilegiați

ACTUALITATE
Google Chrome adoptă o temă întunecată, dar numai pentru privilegiați

Google Chrome este cel mai popular browser din lume și încearcă să-și mențină relevanța în piață prin intermediul unor actualizări la intervale regulate de timp.

În ultimii ani, tot mai multe aplicații și servicii online au început să suporte activarea unui mod întunecat pentru interfață. Respectiva schimbare, pe lângă faptul că te-ar putea încânta vizual, are beneficiul că este mai odihnitoare pentru ochi, mai ales seara sau pe timp de noapte.

În aceeași manieră în care expunerea la lumină galbenă te ajută seara să te pregătești pentru somn, o interfață întunecată, predominant neagră, este soluția perfectă ca să nu-ți strici ochii.

Dacă tot au introdus pe YouTube posibilitatea activării unei teme întunecate, ar fi fost ciudat să treacă foarte mult până când puteai să treci întregul Chrome pe aceeași combinație cromatică.

Din câte se pare inevitabilul se va petrece în curând, dar nu va fi valabil pentru întreaga bază de utilizatori ai browserului.

Informația pe marginea acestui subiect vine de la cei de la XDA Developers și pare să fie autentică. În principiu, vom vorbi de o temă întunecată introdusă în Google Chrome, dar aceasta va putea fi experimentată doar de către utilizatorii de macOS.

În loc să vină ca o inovație absolută, de fapt va fi vorba de o aliniere la una dintre cele mai radicale schimbări de interfață introduse în iminentul macOS Mojave.

Pentru că vei putea să aplici o temă întunecată în sistemul de operare ce se va lansa gratuit astăzi, 24 septembrie 2018, aceea se va extinde și asupra browserului de la Google. Momentan, nu este foarte clar dacă update-ul la Chrome se va lansa în aceeași zi cu actualizarea venită de la Apple, dar ar trebui să nu fie un decalaj semnificativ între cele două.

În teorie, Windows 10 include de mult timp o temă întunecată, dar doar lansarea macOS Mojave i-a ambiționat pe cei de la Google alinieze aspectul browserului la un nou SO. În altă ordine de idei, extensii care face același lucru există de mult timp în Chrome WebStore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele